Строителството на първия аквапарк в София ще приключи в началото

...
Строителството на първия аквапарк в София ще приключи в началото
Коментари Харесай

Аквапаркът в София ще бъде готов до ноември

Строителството на първия аквапарк в София ще завърши при започване на ноември. Това заяви кметът на града Йорданка Фандъкова, която ревизира ремонтните действия. Водната атракция ще бъде в парк " Възраждане ", а досега е построена на 80%.

" Очаквам до 5 ноември да приключат строителните действия, по-късно да стартира приемането на обекта, узаконяването на басейна, тъй че до края на тази, началото на идната година да проработи закрития басейн. Следващото лято децата и всички софиянци ще се радват на този обществен аквапарк ", съобщи Фандъкова.

Строителството на аквапарка стартира в края на януари. По план на терен от 25 дка ще бъдат построени 5 открити басейна – три, от които детски, един развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен.

Проектът планува 2 водни пързалки вид " ролба " с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предопределени за лица с растеж над 130 см. В зоната ще има закрит басейн и SPA център с прилагане на минералната вода от находището " Баталова воденица ".

Водният атракцион ще може да одобри до 500 гости. В обслужващата постройка ще бъде ситуирано и заведение за бързо хранене. В зелените площи е планувано слагането на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми. Пет зелени площадки ще бъдат ситуирани в периферията на парка наоколо до второстепенните метод.

Специална атракция ще бъде съществуващият в този момент огромен дъб с корона с диаметър 25 метра. В централната зона на парка пък ще бъдат завършени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР