Строителните фирми в Турция планират големи инвестиции в курортни градове

...
Строителните фирми в Турция планират големи инвестиции в курортни градове
Коментари Харесай

Съседите планират мащабно строителство на курортни комплекси

Строителните компании в Турция възнамеряват огромни вложения в курортни градове на брега на Егейско море, защото търсенето по време на пандемията се измести от домове в огромните градове към по-малките обитаеми места. Големи турски компании, в това число Dap Yapı, Nef, Teknik Yapı, Ant Yapı и Invest Inşaat, ще развиват жилищни планове в района на Егейско море.

Пандемията, в резултат на ковид, промени метода, по който компаниите вършат бизнес в доста промишлености и строителният бранш не е изключение. Сега потребителите изискват нискоетажни, просторни домове с градини и балкони. Някои хора са се пенсионирали по-рано и към този момент са действителни клиенти за сходен вид парцели.

Всички тези фактори усилиха търсенето на къщи в курортните градове. А строителните компании, които желаят да се възползват от възходящия интерес, възнамеряват огромни жилищни планове на стойност милиарди турски лири, с цел да построят хиляди жилища на тези места, изключително в регионите на Бодрум, Чешме и Урла.

От друга страна, мощното търсене след пандемия и възходящите разноски за строителство, водят до повишение на цените на парцелите в тези райони. Цените на новопостроените жилища стартират от 3530 EUR/кв.м в региона на Бодрум в провинция Мугла, споделят представители на промишлеността и прибавят, че първокласна вила коства минимум 3.5 млн. EUR.

Цените стартират от 3530 EUR/кв.м до 5890 EUR/кв.м в региона Urla в Измир. Цените на втори дом също се покачват. Според изследване на Endeksa, в Измир цените на жилищата са се нараснали със 141% през последната година, надхвърляйки 590 EUR/кв.м.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР