Строителни фирми са изправени пред , не могат да дават

...
Строителни фирми са изправени пред , не могат да дават
Коментари Харесай

Браншовата камара Пътища: Строителни фирми са изправени пред фалит

Строителни компании са изправени пред, не могат да дават заплати и да заплащат на снабдители. А пътищата в страната се разрушават поради спрени регулярни поправки. Това се споделя в позиция на Българската Браншова Камара " Пътища " до президента, премиера и отрасловите ведомства.

Причините - спрените заплащания от страна на Агенция “Пътна инфраструктура ” за към 800 млн. лева по фактурирани и сертифицирани действия. 
 „ Автомагистрали - Черно море “ от на следващия ден блокира пътища поради неизплатени средства „ Автомагистрали - Черно море “ от на следващия ден блокира пътища поради неизплатени средства
„ Автомагистрали - Черно море “ АД стартира митинги в петък поради неизплащане на близо 37 млн. лева с Данък добавена стойност за ремонта на магис...

Фалитът на компании ще има лавинообразен резултат за множеството снабдители и подизпълнители. Това ще докара до освобождение на доста квалифицирани служащи, написа в позицията на сектора. 

Строителите предизвестяват, че към този момент трети месец АПИ не разпорежда рутинни действия по поддържане на пътищата, макар подобаващото за това време. Така пътищата няма да са готови за зимата.

На срещите с управлението на министерството на районното развиване от камарата не са получили изясненост за бъдещите дейности за поддържане на пътищата.

Ако не бъдат подхванати дейности за погашение на дължимите суми, пътните компании са подготвени на протестни дейности, се споделя още в позицията на пътните компании.
 Министър Комитова: Защо компании са се съгласявали да работят, като знаят, че няма пари Министър Комитова: Защо компании са се съгласявали да работят, като знаят, че няма пари
По време на служебното държавно управление бюджетът правеше непрекъснато трансформации, с цел да обезпечи месец по месец пари за пенсионерите, така ка...

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР