Строителната компания Артекс“ разпространи свое изявление по повод искането на

...
Строителната компания Артекс“ разпространи свое изявление по повод искането на
Коментари Харесай

„Артекс“: Искането за събаряне на „Златен век“ противоречи на решението на съда и закона

Строителната компания „ Артекс “ популяризира свое изказване във връзка настояването на новия кмет на регион „ Лозенец “ Константин Павлов ДНСК да отстрани постройката „ Златен Век “. В мнението им се напомня, че със решение от 30 юли 2019 Софийският административен съд е удостоверил валидността на разрешението им за градеж на постройката, както и е отменил заповедта на ДНСК за прекъсването на градежа.
„ Въпреки това, ние от „ Артек “ изчакваме дефинитивно решението на Върховния административен съд по проблема, с цел да продължим строежa, защото почитаме върховенството на закона.

Напомняме също, че съдът смята, че съгласно практиката на Върховен административен съд, десетгодишното позволение за градеж на този и други сходни градежи, които смяната на Закон за устройство на територията е заварила през 2017, ще изтече през 2028 година

Решението на съда е подкрепено от голям брой публични правни мнения на авторитетни правни специалисти като проф. Огнян Герджиков, проф. Дончо Хрусанов, проф. Иван Русчев, проф. Димитър Костов, проф. Иван Тодоров, Явор Зартов и други.

Не ни се желае да имаме вяра, че господин Константин Павлов счита всички тези правни мнения за оскъдни и би подхванал каквито и да било дейности, които не дават отговор на изводите, направени от българския съд. “, се споделя още в изказването на компанията.

Според тях, въпросът може да сътвори юридически казус, който, с изключение на отрицателен сигнал към българските и задгранични вложители, ще сътвори опция да се нападат редица огромни градежи. Такива градежи са редица инфраструктурни планове в страната, за които въпросната поправката в член 153 от Закона за устройство не територията е направена и важи.

„ При огромното медийно отразяване на тази поредна офанзива против плана, на необятната аудитория се внушава, че е налице някакво меродавно мнение за неправомерност на постройката, каквото в действителност няма. От друга страна се премълчава най-важният факт – решението на българския съд, а това води до изкривяване на истината и манипулиране на публичното мнение. “, декларират още от „ Артекс “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР