Стремежът ни е да продължим да полагаме усилия за постигането

...
Стремежът ни е да продължим да полагаме усилия за постигането
Коментари Харесай

Имаме опита и и желанието да обновим Първомай към по-добро

" Стремежът ни е да продължим да поставяме старания за постигането на по-висок стандарт на живот на хората и превръщането на общината в още по-привлекателно място за живеене "
" Всеки ден от кметския ми мандат през тези четири години беше обвързван с работа и доказване пред хората "
Николай МИТКОВ е на 50 години. Завършил е УНСС в София. Има магистърска степен по специалността " Стопанско ръководство и администрация ". Трудовият си стаж стартира като продавач-консултант в дребна компания, по-късно е касиер и асистент - шеф на бензиностанция.  В Областно пътно ръководство работи като заместител - шеф. Бил е заместител - кмет в община Първомай. Женен е. Има две дъщери. Николай Митков ще се бори за втори мандат откакто беше кмет на общината от 2019 година

- Г-н Митков, какво ви стимулира и предизвика да се кандидатирате за втори мандат кмет на Първомай?
- За миналия 4-годишен мандат аз и моят екип показахме, че можем да работим безрезервно и да се оправяме с провокациите. Започнахме в извънредно сложна конюнктура, с големи отговорности на Общината от милиони левове. Само след няколко месеца пристигна КОВИД рецесията. Първата година имаше съвсем от самото начало " локдаун ". След това ни застигна инфлацията, политическата неустойчивост.
Работихме със седем държавни управления за четири години. Мисля, че всичко направено от мен и екипа ми се вижда в града и селата. Има още доста, доста работа за извършване. Уверен съм, че хората оценят направеното и ще ни дадат късмет да продължим, с цел да върви общината Първомай напред.
- Какво успяхте и какво не успяхте да свършите по време на ръководството си?
- На първо място, успяхме да стабилизираме финансово общината. Модернизирахме общинската болница. Открихме нов център за снаждане от фамилен вид за хора с деменция. Реновирахме детски площадки и кътове за отдих и спорт в града и селата. Насърчихме бизнес развиването и вложенията. Изградихме нови паркинги.
За първи път от дълги години асфалтирахме цели улици в Първомай и в по-големите села. Бих желал да отбележа и стартирането на един дълго чакан план за жителите на община Първомай - градежът на новия мост над река Марица. В момента вървят действия по обновяването на още улици в града и в селата. Предстои ни още доста работа, с цел да създадем община Първомай още по-добро място за живеене.
- Кои са главните проблеми, които стоят пред жителите на общината? Какви ще се целите ви, в случай че първомайци още веднъж ви изберат за кмет?
- Има насъбрани доста проблеми заради дългите години безучастие на ръководещите общината. За четири години успяхме да разгадаем част от тях. Предстои още доста за извършване.
През идващите години планираме да продължим с обновяването на уличната мрежа и тротоарите в целия град. Ще изградим нова структура за зеленчуковия пазар и ще го превърнем в закрит и съвременен.
Предстои създаване на четири нови детски площадки - две в центъра на града и две в регионите.
Втори бранш на Градския стадион ще бъде ремонтиран и осъвременен.
Ще правим промяна на 100% на уличното осветяване с LED, изцяло ново осветяване в Градския парк.
Ще бъдат сложени " легнали служители на реда " в града и по ул. " Княз Борис ".
Ще подменим на 100% на всички съдове за сметосъбиране и възстановяване на метода сметосъбиране в цялата община, създаване на поливна система в Градския парк.
Ще възобновим фонтана пред читалището.
Нужна е и промяна на пътните знаци и слагане на светещи такива на основни кръстовища.
- Какви хора са включени в листата за общински съветници?
- В листата на " Българска социалистическа партия за България " за общински съветници влизат разпознаваеми хора от всички възрасти - уважавани и одобрени в обществото персони. Листата ни се състои от 21 претендента.  50% от е непартийна, гражданска квота.
Радвам се, че успяхме да ангажираме хора и от града и от селата. Сред претендентите ни за общински съветници има адвокати, доктор, инженери, икономисти, педагози, аграрни производители, шефове на личен бизнес и други Всички са общественици, с дейна гражданска позиция, доста енергични и целеустремени.
- Защо гласоподавателите би трябвало да гласоподават за претендентите на Българска социалистическа партия?
- На тези избори се явяваме като локална коалиция " Българска социалистическа партия за България " с номер 69.
В Библията е казано " По делата им ще ги познаете ". Хората ни познават по делата, по това, което сме свършили за града, за регионите и селата. Имаме опита и желаеме да го дадем за богатството на жителите. Стремежът ни е да продължим да поставяме старания за постигането на по-висок стандарт на живот на хората и превръщането на общината в още по-привлекателно място за живеене.
Да работим за развиването на икономическия, обществен и културен живот в община Първомай. Заедно да градим заслужен живот.
- Какви са посланията ви към вашите съграждани?
Предизборната акция стартира още на идващия ден след изборите. Всеки ден от кметския ми мандат през тези четири години беше обвързван с работа и доказване пред хората. Сега  можем да забележим и действителните резултати от моята и на екипа ми работа.
Месецът преди вота, несъмнено, е кулминационната точка на предизборната акция, когато интензивно се пропагандира. Но аз смятам, че когато си посочил осъществяване на обещания, когато има резултати от твоята работа, всичко това казва  доста повече, в сравнение с предизборните послания.
Въпреки това с моя екип сме си харесали мотото " Напред, Първомай! ", тъй като показахме, че Първомай може доста и сме уверени, че пътят му е единствено напред и нагоре.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР