Стрелецът, който откри огън в джамиите Ал-Нур и Линуд в

...
Стрелецът, който откри огън в джамиите Ал-Нур и Линуд в
Коментари Харесай

Това е касапинът от джамиите в Нова Зеландия! Килърът искал да убие Меркел и Ердоган преди кървавата баня с 40 загинали

Стрелецът, който откри огън в джамиите Ал-Нур и Линуд в Крайстчърч в Нова Зеландия, е Брентън Тарант от Австралия. 28-годишният мъж е бил извънредно десен, предават локалните медии.

Преди офанзивата той разгласява в обществените мрежи манифест, призоваващ за убийството на немския канцлер Ангела Меркел и турския водач Реджеп Ердоган, написа Блиц.

``
реклама

Предполага се, че няколко души са взели участие в офанзивата против джамиите. Има четирима арестувани. „ Четирима са в ареста, трима от тях са мъже, има една жена “, разясни представител на правоохранителните органи

Както БЛИЦ заяви, медиите в Нова Зеландия оповестяват за доста жертви минимум 27. По последни данни от управляващите починалите са 40, а тежко ранените - 20.

Нападенията са станали в град Крайстчърч в петък, който е ден за молитва за мюсюлманите. Появиха се и видеозаписи, за които се твърди, че са направени от нападателя. Смята се, че са достоверни. На автоматите на мъжа с бяла багра са написани имената на терористи, нападнали други джамии.

Нападателят, който откри пукотевица в две джамии в новозеландския град Крайстчърч по време на следобедна молитва, е крайнодесен екстремист с австралийско поданство. Това разгласи и министър председателят на Австралия Скот Морисън.  Той отхвърли да разкрие спомагателна информация за самоличността му, като акцентира, че следствието се води от полицията в Нова Зеландия.

Полицията в новозеландския град Крайстчърч подвигна блокадата, въведена след стрелбата в две джамии. Властите разпоредиха затваряне на всички учебни заведения в Крайстчърч, до момента в който в тях към момента се организираха часове. Вдигането на възбраната разреши на обезпокоените родители да приберат децата си.

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн направи изказване за протичащото се, като акцентира, че то е вкарало страната в „ едни от най-мрачните й дни “. „ Ясно е, че случилото се тук е извънредно и невиждано деяние на принуждение ", съобщи Ардърн в послание към шокирана нация.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коме
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР