„Стратегията за национална сигурност има не малко слабости. Черноморският регион

...
„Стратегията за национална сигурност има не малко слабости. Черноморският регион
Коментари Харесай

Депутати от БСП: Много сериозно настояваме Черноморският регион да остане встрани от всякакви конфликти

„ Стратегията за национална сигурност има не малко недостатъци. Черноморският район и европейската кохезионна политика са извънредно значими и не би трябвало да бъдат оставяни на назад във времето. Много съществено настояваме Черноморският район да остане настрана от всевъзможни спорове ". Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов от парламентарната естрада. Той акцентира, че в района се организират учения и имаме положително партньорство със страните членки на НАТО.

„ Предлагаме Черноморският район да не се милитаризира и позволява условия за спорове в него. Това наше предложение не се приема от ръководещите ", добави Иванов. „ Отхвърляйки сходен текст, навежда на мисълта, че подозренията ни за осъществяване на военни формирования, които да усилят опцията за спорове на територията на Черноморския район, са много основателни ", разяснява националният представител. Той напомни обществено декларираното предпочитание на премиера Борисов в района да е умерено и да плуват лодки и платноходки.

Иванов акцентира, че Англия напуща Европейски Съюз, а към днешна дата няма метод по какъв начин ще бъде заместена нейната вноска. „ Поставя се под въпрос- дали ще продължи кохезионната политика, а тя дефинира не дребна част от Брутният вътрешен продукт на страната, така наречен еврофондове. Ако те в един миг спрат, това ще се отрази на стабилността на страната. Защо този текст също отпада? Нали приоритет на държавното управление на ГЕРБ е да се работи точно в тази посока - да продължат еврофондовете? ", попита депутатът от левицата.

Петър Витанов: Актуализираната тактика е остаряла още преди да бъде призната
„ Актуализираната тактика е остаряла още преди да бъде призната ", безапелационен е националният представител от левицата Петър Витанов. По неговите думи на никое място в тактиката не е регистрирано задълбочаващото обществено неравноправие, като опасност за обществената сигурност, която е част от системата на националната сигурност. „ Не е сложено за цел и неговото превъзмогване.

Сред заканите би трябвало да се прибавят и некачественото обучение, и бедността. Липсват и последствията от задълбочаващата се демографска рецесия ", добави той. Според него сериозен минус е, че в плана не са посочени националните цели в региона на защитата, които би трябвало да се реализиран през идващия интервал.

Славчо Велков: Политики за сигурност би трябвало да са и екологичната, етнорелигиозната и демографската сигурност

Според народния представител от „ Българска социалистическа партия за България " Славчо Велков в политиките за сигурност би трябвало да намерят място екологичната сигурност, етнорелигиозната сигурност, дружно с демографската. „ Само след 10 години ние ще се надигнем пред проблеми от етнорелигиозен и демографски темперамент, като едните ще произтичат от другите. Плътни етноси, като маси, в границите на 2-3 млн. ще бъдат факт след идващите 10-15 години и не може да не се залага в тактиката. Комуникационната сигурност също, по отношение на киберсигурността ", сподели още Велков.

По неговите думи за дипломатическата сигурност ръководещите на никое място не приказват в тактиката. „ Не можем непрестанно да кърпим някакви документи. От тях никой до момента не проработи. Имаме потребност от нова тактика ", безапелационен е Славчо Велков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР