Стратегическата цел в областта на туризма за България е да

...
Стратегическата цел в областта на туризма за България е да
Коментари Харесай

Президентът Радев: Стратегическата цел е да България да стане модерна целогодишна туристическа дестинация

Стратегическата цел в региона на туризма за България е да стане съвременна целогодишна туристическа дестинация. Туризмът е структуроопределящ бранш за нашата стопанска система и като подобен заслужава изключително внимание от страна на страната, тъй като той има един от най-високите мултипликатори в стопанската система. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с управлението на Националния ръб по туризъм. Разговорът се състоя на „ Дондуков “ 2 по самодейност на гостите, оповестиха за Moreto.net от президентството.

По време на срещата президентът посочи нуждата от дълготрайна национална тактика за развиване на бранша, по този начин и от незабавни ограничения, които би трябвало да се подхващат в най-кратки периоди, с цел да се компенсират както предстоящият спад на съветски и украински туристи, по този начин и възходящите разноските на бизнеса. Той подчертава още върху потребността от създаване на дейни държавни политики за развиване на дуалното обучение, включително включването на стажове и практики от региона на туризма в просветителния развой, както и от цялостна, дейна и сполучлива интернационална рекламна акция на България като туристическа дестинация.

От сектора обявиха, че след един сполучлив летен сезон своевременната поддръжка за туризма ще бъде възвърната неведнъж за страната. На срещата бяха изразени опасения от очертаващите се провокации около неналичието на прогноза за предстоящите доходи на фона на редовно увеличаващи се разноски. Продължаване действието на мярката 60/40, подпомагането на бизнеса поради високите цени на електричеството, опазване на понижената ставка Данък добавена стойност са измежду краткосрочните належащи ограничения, които по думите на браншовата организация ще спасят сезона и ще възвърнат неведнъж повече средства в държавния бюджет.

От Националният ръб по туризъм упорстват и за актуализиране на методологията за пресмятане на приноса на туризма към българската стопанска система, което може да се реализира въз основата на правене на достоверна, настояща и всеобхватна база данни. Възприемането на модела на Световната организация по туризъм у нас ще е потребен за ръководството на бранша, считат от сектора.

Държавният глава съобщи, че президентската институция е открита за разговор и подготвена да поддържа всяко градивно предложение, което ще е от изгода за развиването на туристическия бранш в България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР