Странно струпване на полицаи и бойци от Руската национална гвардия

...
Странно струпване на полицаи и бойци от Руската национална гвардия
Коментари Харесай

Тайното погребение на Пригожин: Десетки полицаи и металодетектори пред гробищата в Санкт Петербург

Странно скупчване на служители на реда и бойци от Руската национална армия на гробищата в Санкт Петербург предизвика подозрения, че се готви погребението на шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин.

Серафимовското гробище в града се оказа окупирано от голям брой патрулни коли, на входовете му са сложени няколко детектора за оръжия, през които посетителите са задължавани да минават.

Журналистката Ксения Собчак оповестява, че с изключение на полицейският пост се вижда и рейс на Росгвардия с към 20 бойци.

Още най-малко двайсет кореспонденти са пристигнали поради сигналите, че следва погребението на Пригожин - служителите на реда не им позволяват да влязат в парка.

Същата организация е приготвена и на Северното гробище, което се намира на към 12 км разстояние от Серафимовското гробище. Сайтът " Фонтанка " оповестява, че там са се събрали мъже в цивилни облекла и шапки на " Вагнер ".

Медията цитира неизвестен източник от общинската администрация на Санкт Петербург, който отхвърля да даде информация, като споделя, че " всичко е засекретено " и чиновниците са принудени да подписват заявления за възбрана за оповестяване на информация.

Ръководителят на " Вагнер " беше разгласен за мъртъв, откакто частният му аероплан се разруши в Тверската област на 23 август.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е оповестил пред публицисти, че Владимир Путин няма планове да участва на погребението на Евгений Пригожин, който провежда опит за боен бунт през юни 2023.

От Кремъл настояват и че нямали информация по кое време и къде е планувана траурната гала, като трансферират всички въпроси към околните и роднините на Пригожин.

Серафимовското гробище е известно като военно-мемориален обект, като в него се погребват известни хора, свързани с изкуството, науката и политиката, написа " Фонтанка. Сред тях са и жертвите от нещастието с подводницата " Курск " от 2000 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР