Странният и неразбираем квантов свят е знак за съществуването на

...
Странният и неразбираем квантов свят е знак за съществуването на
Коментари Харесай

Призрачни светове убиват квантовата котка на Шрьодингер

Странният и неясен квантов свят е знак за съществуването на доста елементарни само че невидими светове, които споделят пространството с нас, съгласно смела нова доктрина.

Нов метод към проблемите на квантовата механика отстрани доста от известните квантови странности, в това число основния проблем за квантовия дуализъм, където квантовите обекти се преглеждат по едно и също време и като частици и като талази.

Накратко, новият метод, наименуван Много Взаимодействащи Светове (развивайки известната интерпретация на квантовата механика, основана от Хю Евърет III  през 50-тте Много Светове) отстранява основното от основаването й разбиране за квантовата механика, наречено вълнова функционалност, дружно с математическото уравнение, което я разказва.

В подмяна, слага на нейно място голям само че краен брой напълно елементарни светове, които са “паралелни ” на нашия и конфликтите с които провокират познатото необичайно държание на квантовия свят.

Според създателите на теорията, Хауърд Уайзман и неговите сътрудници от университета Грифит в Куинсленд, Австралия, тези светове са напълно общоприети във физическия смисъл на думата, и всеки от тях следва класическите закони на Нютоновата физика.

В сърцето на новата доктрина стои концепцията, че частиците от нашия свят взаимодействат с частиците от другите светове и биват “бутани ” от тях. Така, всичко, което тук следим като квантова чудноватост е в действителност резултат от тези взаимоотношения.

“Един метод да мислим за това е да си представим, че всички други светове съществуват в същото пространство като нашето, ” споделя Уайзман. Другите светове са главно “ ”невидими ” за нас тъй като взаимодействат с нашия свят единствено при доста специфични условия и по най-малък метод, като водещият принцип за тези взаимоотношения е съществуването на мощ, която работи сред сходни частици в другите светове. Но това взаимоотношение е задоволително да се изясни квантовата чудноватост, която следим в нашия свят, настояват Уайзман и сътрудниците му.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР