Страните, производителки на петрол от организацията ОПЕК+, запазиха днес производствените

...
Страните, производителки на петрол от организацията ОПЕК+, запазиха днес производствените
Коментари Харесай

Страните от ОПЕК+ не промениха нивата за добив на петрол


Страните, производителки на нефт от организацията ОПЕК+, резервираха през днешния ден индустриалните си квоти посред климат на огромна неустановеност и в навечерието на влизането в действие на нови наказания, ориентирани против съветския недопечен нефт, предадоха международните организации.

Представителите на 13-те членове на Организацията на страните експортьорки на нефт, ръководени от Рияд, и техните 10 съдружници, ръководени от Москва, се договориха да се придържат към това, което взеха решение през октомври, а точно понижаване с два милиона барела дневно на производството до края на 2023 година Решението през октомври бе взето в поддръжка на курса на петрола и породи гнева на Белия дом, който желае да понижи крайната цена за потребителите. Следващата среща на ОПЕК плюс ще бъде на 4 юни 2023 година, само че групата е подготвена за среща във всеки миг, в случай че е нужно да се вземат спомагателни незабавни ограничения.

Решението от през днешния ден бе значително предстоящо и бе оповестено след бързо видеоконферентно съвещание. Статуквото, към което избраха да се придържат страните от ОПЕК плюс, се оправдава с несигурността по отношение на това какво ще бъде въздействието на новите наказания върху производството на съветския недопечен нефт, означи Джовани Стаувоно, анализатор от холдинга Ю Би Ес, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР