Страните от Европейския съюз трябва да забранят застраховането на руски

...
Страните от Европейския съюз трябва да забранят застраховането на руски
Коментари Харесай

Украйна настоява ЕС да забрани застраховането на руски морски петрол

Страните от Европейския съюз би трябвало да забранят застраховането на съветски петролни товари, превозени по море, с цел да понижат приходите на Москва, с които тя води военни дейности против Украйна. Това сподели Олег Устенко , старши стопански консултант на украинския президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

По-късно се чака Европейската комисия да показа предлагането си за идващия пакет от наказания против Русия по време на среща на националните пратеници на 27-те страни членки на Съюза в Брюксел.

" Основната цел е да се отреже режимът на Путин от всевъзможен тип доходи от изкопаеми горива ", сподели Устенко, добавяйки, че таванът за цената на петрола, който би трябвало да подхожда на към този момент контрактувания от седемте най-развити международни стопански системи (Г-7), е " извънредно значим " и би трябвало да бъде утвърден допустимо най-скоро.

Въпреки че Европейски Съюз към този момент се съгласи да спре вноса на съветски нефт по-късно през годината, съгласно Устенко " кървавите пари " ще продължат да текат към Москва, в случай че на европейските компании не бъде неразрешено да застраховат съветския нефт, транспортиран по море.

Той изрази вяра, че Унгария ще промени метода си, а Гърция, Малта и Кипър също ще се причислят към по-нататъшните санкционни ограничения против Москва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР