Страните от Европейския съюз не успяха за трети пореден ден

...
Страните от Европейския съюз не успяха за трети пореден ден
Коментари Харесай

Европейските санкции срещу Русия са блокирани заради синтетичния каучук

Страните от Европейския съюз не съумяха за трети следващ ден да се спогодят за нови наказания против Русия, макар, че посланиците им прекараха часове в опити да изгладят последните детайлности по текста им в петък в Брюксел.

Европейски Съюз си сложи за цел да одобри 10-ия пакет от наказания преди годишнината от началото на войната, само че не съумя да реализира нужното единогласие, защото Полша им наложи несъгласие за втори следващ ден.

Причината още веднъж е синтетичният каучук, внасян от Русия, единствената част от санкционния пакет, по която не е реализирано единодушие.

Варшава счита, че препоръчаните изключения върху вноса на съветски синтетичен каучук в Европейски Съюз, които са част от глобите, са толкоз великодушни, че обезсмислят рестриктивните мерки, заяви Ройтерс в петък.

Предложените забрани върху вноса на съветски каучук в Европейски Съюз включват толкоз огромна квота за освободен импорт и толкоз дълги преходни интервали, че няма да имат резултат на процедура, споделя Варшава.

 Европейски Съюз не съумя да контракти новите наказания против Русия в периода, който самичък си сложи Европейски Съюз не съумя да контракти новите наказания против Русия в периода, който самичък си сложи

Ройтерс написа, че други страни от Европейски Съюз са озадачени, че Варшава, която е един от най-горещите последователи на налагането на от ден на ден наказания на Русия, рискува да не бъдат оповестени нови ограничавания, както Европейски Съюз самичък се ангажира - до 24 февруари.

" Това, което трябваше да бъде основно тук, е посланието за взаимност с Украйна в този специфичен ден ", сподели посланик, участващ в поверителните договаряния сред 27-те страни, представен от Ройтерс.

 Мегасанкции за Русия: Съединени американски щати удариха министри, пропагандатори, военни и алуминия Мегасанкции за Русия: Съединени американски щати удариха министри, пропагандатори, военни и алуминия

Европейската комисия предложи установяване на квотен предел от 560 хиляди метрични тона синтетичен каучук годишно, които да могат да се внесат в Европейски Съюз, като изключение след влизането в действие на глобите.

Но съгласно полски посланик, представен от излизащото в Брюксел издание " Политико ", вносът от Русия не е надвишавал тази квота през последното десетилетие и това би обезсмислило възбраната.

" Ние не блокираме глобите. Ние просто желаеме да имаме наказания, които имат смисъл ", е споделил полският посланик.

Русия експортира синтетичен каучук, който се употребява главно за произвеждане на гуми, за 2 милиарда $ годишно. 700 млн. от тях са експорт за Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР