Страните от ЕС, които не са признали едностранно провъзгласената независимост

...
Страните от ЕС, които не са признали едностранно провъзгласената независимост
Коментари Харесай

Какво казват страните в ЕС, които не са признали Косово, за размяната на територии

Страните от Европейски Съюз, които не са признали едностранно провъзгласената самостоятелност на Косово, акцентират, че решаването на косовския въпрос би трябвало да бъде открито посредством договаряния с посредничеството на Европейски Съюз, написа виенският вестник " Стандарт ", базирайки се на мнения, които са показали пред изданието министерствата на външните работи на петте страни, заяви Танюг.

Теми като замяна на територии, население или сходни хрумвания, които спадат към някои тъмни елементи на историята, би трябвало да бъдат затворени, съобщи министерството на външните работи на Румъния в отговор на въпрос на виенския " Стандарт ". Министерството акцентира, че поддържа намирането на решение посредством ходатайство на Европейски Съюз. За това е нужна солидна политическа воля, отбягване на бързи решения, поддържане на полезността на мултикултурните общества в Европа, показва министерството. Изтъква се, че би трябвало да се заобикалят рискови прецеденти, предава Българска телеграфна агенция.

Министерството на външните работи на Словакия акцентира, че би било значимо досегашните съглашения сред Белград и Прищина да се изпълнят. Също по този начин би трябвало да се даде опция да се реализира контракт, който подтиква стабилността в района. Министерството на външните работи на Кипър показва, че не вижда смисъл да разяснява хипотетични сюжети, а по сходен метод реагира и министерството на външните работи на Испания, което не желае авансово да прави оценка резултати, които още не са реализирани. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР