Страните от БРИКС са изпреварили държавите от Г-7 по отношение

...
Страните от БРИКС са изпреварили държавите от Г-7 по отношение
Коментари Харесай

БРИКС вече са по-богати от Г-7 според президента на Русия

Страните от БРИКС са изпреварили страните от Г-7 във връзка с паритета на покупателната дарба (ППС) на популацията си, съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за понеделник.

Що се отнася до БРИКС, по време на срещата на върха в Йоханесбург [през август] съотношението сред стопанските системи на страните от Г-7 и БРИКС към този момент беше в интерес на БРИКС във връзка с паритета на покупателната дарба.

В момента БРИКС включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, само че през януари към групата ще се причислят Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и ОАЕ.

Клубът на индустриализираните и развитите страни Г-7 се състои от Съединени американски щати, Канада, Обединеното кралство, Франция, Италия, Германия и Япония.

Путин съобщи , че разширението на БРИКС ще се окаже от изгода за групата, която исторически се е позиционирала като опция на доминираните от Запада интернационалните институции, заяви RT.

Руският водач сподели още, че този ход ясно отразява продължаващото образуване на нов многополюсен свят:

По-рано тази година основаната в Обединеното кралство компания за стопански проучвания Acorn Macro Consulting заяви, че страните членки на БРИКС са изпреварили Г-7 във връзка с брутния вътрешен артикул (БВП), основан на ППС.

Според анализаторите петте страни от БРИКС съставляват близо 31.5% от международния Брутният вътрешен продукт спрямо 30.7% за Г-7, заяви RT.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР