Страните - членки на ЕС, искат да улеснят санкционирането на

...
Страните - членки на ЕС, искат да улеснят санкционирането на
Коментари Харесай

Улесняване налагането на санкции за пътни нарушения в чужбина обмислят държавите от ЕС

Страните - членки на Европейски Съюз, желаят да улеснят санкционирането на лицата, които не съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата, когато карат в други страни от Европейски Съюз, съобщи ДПА.

Министрите на превоза на страните членки нощес се споразумяха да опростят трансграничния продан на данни, с цел да се увеличи пътната сигурност по европейските пътища.

Решението се основава на предложение, направено от Европейската комисия през март. Целта е да се даде опция на управляващите в страните от Европейски Съюз в бъдеще да могат да глобяват по-лесно нарушаванията, осъществени в други страни от Европейски Съюз. Това включва да вземем за пример рискови маневри при изпреварване, приложимост на алкохол или други опиати зад кормилото или шофиране в насрещното платно.

Според известие за пресата страните от Европейски Съюз желаят новите правила да обзет и нарушаванията, свързани да вземем за пример с бягство от мястото на произшествие. Решението е междинна стъпка. Окончателните правила към момента би трябвало да бъдат контрактувани с Европейския парламент.

По данни на Европейската комисия през 2019 година към 40% от трансграничните нарушавания са останали ненаказани. Причината за това е, че нарушителите не са могли да бъдат разпознати или заплащанията не са могли да бъдат събрани. Новите правила имат за цел да трансформират това.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР