Страната ни се стреми към повишаване на сигурността в Черно

...
Страната ни се стреми към повишаване на сигурността в Черно
Коментари Харесай

Теодора Генчовска: Страната ни се стреми към повишаване на сигурността в Черно море

Страната ни се стреми към повишение на сигурността в Черно море със мощен ангажимент към Алианса, сподели зам.-министърът на защитата Теодора Генчовска по време на Второто издание на Черноморския конгрес, който се организира в София в интервала 24-26 април, съобщи кореспондент на " Фокус "

По думите ѝ груповата защита е поръчител за въздържане и попречване на спорове в района.

" Развитието на процесите в Черноморския район е основно за развиването на евроатлантическата зона. Винаги сме вярвали, че сигурността на Черно море е допустима с груповите старания на НАТО и на Европейски Съюз и с целеустремено допринасяне към тези старания, добави тя. В момента България създава национална охранителна тактика, която районът на Черно море ще поучи специфичен фокус. Основните детайли, които ще залегнат в тактиката, са усилване на икономическото съдействие със специфичен фокус върху енергийната сигурност, повишение на политическа ангажираност и усилване на съдействието в региона на сигурността и защитата ", уточни още Генчовска.

Тя означи и нуждата от съдействие против хакерски атаки и когнитивно влияние.

" Работим за създаване на ситуационна информираност във всички домейни – създаване на военноморски координационен център във Варна ", добави Генчовска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР