Страната ни остава най-бедната членка на Европейския съюз с брутен

...
Страната ни остава най-бедната членка на Европейския съюз с брутен
Коментари Харесай

Световната банка: България остава най-бедната държава в ЕС

Страната ни остава най-бедната членка на Европейския съюз с БВП на глава от популацията на равнище от 53% от междинното за блока. Това сочи отчет на Световната банка, оповестява Bulgaria ON AIR.
Прогнозите са, че брутният вътрешен артикул на България ще нарасне с 2.6% през 2021 година

Що се отнася до инфлацията, Световната банка чака през тази година тя да означи съвсем двоен растеж – от 1,7% през 2020 година до 3,2% през 2021 година За идващите две години се планува едва ускорение от по 0,1 процентен пункт годишно.

Иванка Евтимова е пенсионерка. Налага се да работи, с цел да посреща сметките и да живее по-спокойно.
"Много медикаменти се купуват на нашата възраст. От доста неща би трябвало да се лишаваме, с цел да ги купим тези медикаменти и това основава дискомфорт, няма по какъв начин. Благодаря на Господ, че имам щерка, която ми оказва помощ, не всички имат кой да им оказва помощ ", сподели тя.

Според отчета на Световната банка се чака инфлацията в България да доближи 3,2% през 2021 година

"Цените ще стартират да порастват, тъй като действително видяно няма произвеждане, няма артикули, които да държат. Пазарът ще има по-голямо търсене от предлагането. И мигновено ще се засилят и цените. Обаче заплатите стоят по-долу, т.е. стартира спад на вашия стандарт на живот. И вие все по-трудно ще живеете ", изясни ръководителят на УС на Русенската стопанска камара проф. Красимир Ениманев.

Разликата сред небогати и богати доближава 40,8% през 2019 година, което илюстрира порочния метод на преразпределение и неефективните обществени политики.

"Така наречения Закон на Парето за 20% най-богати, против 20% най-бедни, или 10% най-богати против 10% най-бедни, съотношението, когато се вземе в такова положение, води към гражданска война, към апетит. Това е потвърдено в исторически смисъл доста кратно във всяка страна. Ние вървим доста бързо към подобен сюжет ", добави той.

Сред най-уязвимите групи у нас са пенсионерите. Повечето оцеляват с помощта на помощ от деца и близки.

Данните сочат, че икономическото произвеждане на България се е свило с 4,2% през 2020 година. Не се чака икономическата интензивност на страната да се върне към естествените си нива преди есента на 2021 година.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР