Страната ни има трети златен медал от продължаващото в албанската

...
Страната ни има трети златен медал от продължаващото в албанската
Коментари Харесай

Валентин Генчев донесе трето злато за България

Страната ни има трети златен орден от продължаващото в албанската столица Тирана европейско състезание по повдигане на тежести за мъже и дами, съобщи БНР.

В категория 67 кг Валентин Генчев победи по безапелационен метод конкуренцията, като стана първенец в дуела единствено с 4 опита.

Генчев стартира с съвършено изхвърляне, като мина безгрешно през 133, 135 и 139 кг. Това му обезпечи сребро в придвижването, на 3 кг след грузинеца Шота Мишвелидзе.

В изтласкването обаче Генчов стартира откакто всички останали бяха към този момент завършили. Първи опит на 169 кг, с който си обезпечи купата в дуела и в изтласкването. После мина през 175 кг и чак на 180 кг щангата му се оказа тежка.

Титла за нашето момче с дуел 314 кг, на 7 пред Шота Мишвелидзе, бронзът бе за испанеца Хуан Ернандес с 299 кг.

Трети ден и трето злато за България на шампионата в Тирана.

Валентин Генчев е представител на школата от Стара Загора с треньор Стоян Стоянов и преди три години завоюва бронз на европейското до 20 години в Букурещ. Миналата пролет извоюва бронз в категория 67 кг на континенталния шампионат при мъжете в Москва, наред със среброто в изтласкването.

В неделя България завоюва два златни и един бронзов орден, откакто Ангел Русев отбрани купата си при най-леките, а Иван Димов победи в категория 61 кг, до момента в който другият ни дебютант в тази категория Габриел Маринов се подреди трети.

Днес на европейското в Тирана няма наши представители, а в сряда от 21 ч. българско време в категория 81 кг ще подвига младежкият олимпийски първенец Божидар Андреев.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР