Страховете на хората се използват за бъдещи електорални пресмятания. Това

...
Страховете на хората се използват за бъдещи електорални пресмятания. Това
Коментари Харесай

Стефан Янев не изключи възможността да припознае проф. Габровски като техен кандидат-премиер с третия мандат

Страховете на хората се употребяват за бъдещи електорални пресмятания. Това съобщи водачът на " Български напредък " Стефан Янев по повод даването на военна помощ за Украйна в ефира на bTV. Геостратегическият избор на страната ни не би трябвало да бъде поставян под въпрос. България застава на страната на жертвата в този спор. Давайки оръжия на Украйна няма да се въвлечем във война, акцентира Янев.
 
По думите му е допустимо държавно управление от специалисти, само че то би трябвало да има връзка с механизъм за политическа поддръжка. И добави. че съгласно него е значимо да се знае кой носи отговорността. Все още има въпроси за изясняване преди " Български напредък " да реши дали ще поддържа проф. Николай Габровски. ПГ на " Български напредък " няма да играе с кворума при гласоподаване на кабинета Габровски, стана ясно от думите на Стефан Янев.
 
" Възможно е! ". Така Стефан Янев отговори на въпрос дали може при трети мандат БВ да припознае проф. Габровски като техен претендент за министър председател. " Ако пристигна мандата при нас ще беседваме с всички партии. След това може да се търсят разновидности. Преди кабинет би трябвало да е ясно каква ще е поддръжката. Дебатът е водачите да приказват на своите гласоподаватели. Няма човек, който да желае страната да бъде сложена пред военна обстановка. Тези страхове на хората се употребяват в политическо говорене за бъдещи електорални пресмятани ", акцентира някогашният длъжностен министър председател.
 
Изборът на България към НАТО не трябва да се слага под подозрение. Ясно е кой е жертвата в тази война. Неопределеното позициониране на България по отношение на националния интерес не разрешава ясно дефиниране на позиции. Искал съм страните да влязат по-дълбоко в тематиката. България застава на страната на жертвата в този спор. Не мисля, че подпомагането на едната страна в спора, ще докара до замесване на България във война. Мобилизацията е сигурен симптом за война. Генералният секретар предизвестява, че НАТО може да бъде замесен в тази война. За това съм предупреждавал. Позицията ни е правилна- военна помощ, само че не директно присъединяване в тази война.
 
В Съединени американски щати бях на публично събитие на Националния либерален институт. Направих и други срещи с хора, с които съм работил в предишното. Възможно е държавно управление от специалисти, само че зад него би трябвало да има ясна връзка с механизма за това кой носи отговорност. Решението дали ще гласуваме за кабинет " Габровски " ще го вземем, когато изясним кой ще носи политическата отговорност и по какъв начин ще действа този кабинет, означи Янев.
 
Нашата група няма да играе игри с кворума. Ние сме предвидими. Ще подкрепим при ясни условия първи, втори и трети мандат. Ще гласуваме въз основата на нашите убеждения. С Румен Радев имахме диалози пред медиите. Тип диалог " дайте ни мандата " не е подходящо да се води. Президентът взема решение на кого да даде трети мандат. Нямам упоритост за изпълнителната власт, акцентира водачът на " Български напредък " като разясни, че не е значимо кой е в изпълнителната власт, а да има такава.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР