Страхотната форма на Ник Кирьос във втората половина на 2022

...
Страхотната форма на Ник Кирьос във втората половина на 2022
Коментари Харесай

Ник Кирьос увери, че вече може да се справя с напрежението

Страхотната форма на Ник Кирьос във втората половина на 2022 година го подрежда измежду любимците за продобиване на шампионат от Големия шлем и както се чака доста от него на Откритото състезание на Австралия по тенис, по този начин той съобщи, че се е научил да се оправя с напрежението.

След години на липса на достижения, надареният, само че невъздържан австралиец завоюва " Сити Оупън " във Вашингтон и стигна първия си край в Големия шлем на " Уимбълдън ", който загуби от Новак Джокович.

27-годишният, който завоюва конкуренцията на двойки на Откритото състезание на Австралия предишния януари със сънародника си Танаси Кокинакис, стигна и до четвъртфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати, където отстъпи в петсетов мач на руснака Карен Хачанов.

Най-добрият му резултат в Мелбърн на сингъл е четвъртфинал през 2015-а, само че не е пресилено да се каже, че сънародниците му чакат доста повече от него в този момент.

" Напълно разбирам, когато излизам на корта, тези упования, че Кирьос има късмет да завоюва огромен шампионат в този момент ", сподели австралиецът в изявление за " Евроспорт ".

" Има огромно напрежение, изключително на Откритото състезание на Австралия и всеки в страната чака огромни неща от мен. Да бъдеш под прожекторите не е елементарно. Но усещам, че се оправям с това и ще приема това предизвикателство. Не е елементарно, само че работя крепко, с цел да се оправя с това и даже да употребявам напрежението като гориво ", добави Кирьос, който се състезава сега и на " Дирия Тенис Къп " в Саудитска Арабия.

Откритото състезание на Австралия ще се организира в Мелбърн сред 16 и 29 януари.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР