"Страхът от инфлация води до инфлация. Инфлацията тръгна далеч преди

...
"Страхът от инфлация води до инфлация. Инфлацията тръгна далеч преди
Коментари Харесай

Доц. Виктор Йоцов: Чакат ни тежки месеци

"Страхът от инфлация води до инфлация. Инфлацията потегли надалеч преди войната в Украйна. Огромната ликвидност, големите отговорности, дългът, който беше насъбран, паричната политика с доста ниски лихвени проценти - всичко това натрупа непотребна ликвидна маса. Инфлацията може да се овладее единствено с криза. Трябва да се знае, че ще има криза и понижено ползване, съобщи икономистът и учител в УНСС доцент Виктор Йоцов в предаването "Денят ON AIR " по https://www.bgonair.bg/.

Експертът акцентира, че рецесията ще постави завършек на инфлацията в България, както и на световно равнище. А значително инфлацията у нас е привнесена, счита той.



"С неумела фискална политика не можем да податлив инфлацията. Голяма част от ограниченията я подхранват, те не са антиинфлационни ", уточни доцент Йоцов и добави, че би трябвало да се оказва помощ с съответна политика на хората, които имат най-голяма потребност.

"Горивото нарастна преди да влезе несправедливата мярка за 25 стотинки. Инфлацията е изяла нарастването на пенсиите още преди да са получени. Много от партиите излишно плашат хората с приказки, че в случай че не се сформира държавно управление, надали не ще пристигна краят на света. По-добре ужасяващ край, в сравнение с смут до безкрайност ", изясни икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че няма да се изненада, в случай че в края на годината се наложи да бъде направена поредна актуализация на бюджета.

"Към 31 октомври е съвсем несъмнено, че няма да има образувано държавно управление ", означи събеседникът.

За край гостът посочи, че чака проблеми с парното и топлата вода в София, както и че ни чакат тежки месеци. Доц. Йоцов не е последовател на слагане на таван на цените. Според него по-добра би била стратегия с ваучери или купони, в случай че нещата излязат отвън надзор.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР