Американският президент Джо Байдън заяви днес, че прекратяването на огъня

...
Американският президент Джо Байдън заяви днес, че прекратяването на огъня
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас можела да бъде прекратена още утре



Американският президент Джо Байдън съобщи през днешния ден, че прекратяването на огъня във войната сред Израел и " Хамас " е допустимо " още на следващия ден ", в случай че палестинската формация освободи заложниците, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Франс прес.

" Още на следващия ден ще има преустановяване на огъня, в случай че Хамас освободи заложниците ", съобщи Байдън на банкет за набиране на средства за предизборната му акция покрай Сиатъл, в северозападната част на Съединени американски щати, в дома на някогашен изпълнителен шеф на " Майкрософт ".

Вчера немският канцлер Олаф Шолц предизвести Израел да не уголемява военната си интервенция в линията Газа с атака против южния град Рафах, съобщи ДПА.

" Смятаме, че една атака против Рафах /.../ би била безотговорна ", сподели през вчерашния ден Шолц в изявление на уебкаст събитие на вестникарската група Ер Ен Де (RND) в Потсдам.

" Предупреждаваме това да не се прави и не имаме вяра, че има някакъв проект, който в последна сметка да разреши това да се случи без големи жертви от страна на мирното население ", сподели канцлерът.

Шолц акцентира също, че Израел има право да се пази и да се бори с палестинската ислямистка формация " Хамас ".

Той обаче добави, че филантропичната помощ също би трябвало да стига до Газа и би трябвало да има вероятност за спокойно взаимно битие, въз основа на решение с две страни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР