Страдате от прекъсваща и бавна Wi-Fi връзка? Скоро това може

...
Страдате от прекъсваща и бавна Wi-Fi връзка? Скоро това може
Коментари Харесай

Wi-Fi получава най-големия си ъпгрейд за последните 2 десетилетия

Страдате от прекъсваща и мудна Wi-Fi връзка? Скоро това може да се промени. Съединените американски щати направиха първа стъпка тази седмица най-голямото възобновяване на безжичните връзки в последните 20 години, а до края на годината Европейският съюз и локалните държавни управления на Стария континент би трябвало създадат същото, написа The Verge.

Новината е, че Federal Communications Commission (FCC) утвърди потреблението на още един честотен набор за приложимост без потребността от лиценз - 6GHz. Преди години точно тази регулаторна стъпка направи допустимо потреблението на актуалните честоти от 2,4GHz и 5GHz, които се употребяват от рутери и потребителски мобилни устройства по света.

За потребителите изгодата е ясна - отварят се нови талази (много нови вълни), които рутерите могат да употребяват за Wi-Fi сигнал. Официално, това се чака по-късно тази година. Реално, това е най-голямото прибавяне на нов честотен набор за технологията от 1998 година, когато FCC дава позволение за нейното потребление въобще. Той учетворява наличното място за рутери и други устройства, което значи, че Wi-Fi сигналът ще спре да страда от сегашните разстройства на сигнала, породени от прекомерно огромния брой предаватели.

Очаква се първите устройства, които поддържат 6GHz, да бъдат на пазара към края на тази година. Когато се появят, те ще носят признака Wi-Fi 6E.

Проблемът

Ако живеете в огромен град или блок и в миналото сте имали проблем със свързването с Wi-Fi мрежа, има огромен късмет това да е поради запушване на честотния набор. Когато има прекалено много устройства, които се пробват да се свържат през едни и същи честоти, някои от тях не съумяват. Ако виждате доста близки Wi-Fi мрежи на преносимия компютър или телефона си, това може и да е повода сигналът ви да е по-бавен и по-малко благонадежден.

Експертите показват още, че с новите честоти казусът ще изчезне - и то за дълго време. Причината е, че в този момент устройствата ще могат да употребяват набор от 1 200 MHz, до момента в който до момента Wi-Fi използваше към 400 MHz - и всички канали трябваше да си разделят това място. Накратко, мястото за Wi-Fi сигнал се учетворява.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР