Стойка Кръстева заяви, че е осъществила мечтата си, след като

...
Стойка Кръстева заяви, че е осъществила мечтата си, след като
Коментари Харесай

Шампионката Кръстева: Малка България успя

Стойка Кръстева съобщи, че е осъществила фантазията си, откакто завоюва златото на олимпийския шампионат по бокс в категория до 51 кг в Токио. 35-годишната Кръстева победи изрично на финала с 5:0 съдийски гласа лидерката в схемата Бусе Наз Чакъроглу от Турция и донесе дебютна олимпийска купа на България в женския бокс и първа в спорта от Атланта 1996, когато за последно злато взе Даниел Петров. С триумфа си през днешния ден тя взе сладостен реванш от Чакъроглу за загубата във финала на олимпийската подготовка напролет.

" Може би към момента не съзнавам какво тъкмо се е случило. Първите мисли, които ми минаха, бяха - ето, въпреки всичко дребна България съумя. Надявам се трудът на всички през годините да е събран в това парченце (показва златния олимпийски медал) неизразим труд и лишаване на доста хора. Искам да им благодаря за поддръжката през всичките тези години и се надявам това да е един образец за всички млади български спортисти. Въпреки всичко, макар всички да си стоят в България, да не престават да се трудят, до момента в който фантазиите им станат действителност. Моята през днешния ден към този момент се реализира. Щастлива съм и съм горда, че тази купа за България. Цял свят стана и слуша българския химн. Няма нищо по-хубаво от това. Точно от нея изгубих на квалификацията. Благодарение на положителната подготовка и най-много на тактиката, която треньорът ми е построил, демонстрирах, че по никакъв метод не ни превъзхождат, а сме по-добрите и заслужаваме златото. В този шампионат нямах нито един лек мач. Всичките съпернички бяха доста сложни, не инцидентни боксьори. Предполагам, че си е имала едно на разум, само че откакто мина първия рунд стана ясно накъде отиват нещата ", добави тя.

Кръстева се беше отказала от бокса, само че през 2018 година се завърна в кръга, с цел да победи през днешния ден с олимпийското злато.
Чуйте още от Стойка Кръстева от изявлението на Антони Йорданов, делегат на Българското национално радио в Токио
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР