Стотици вярващи от сутринта чакат на опашка пред храма Свети

...
Стотици вярващи от сутринта чакат на опашка пред храма Свети
Коментари Харесай

Стотици посрещнаха иконата на Св. Богородица във Враца

Стотици вярващи от сутринта чакат на опашка пред храма " Свети 12 апостоли " във Враца, с цел да се поклонят пред чудотворната икона на Св. Богородица Всецарица. Вярва се, че иконата с лика на Божията майка изцелява от онкологични болести.

С камбанен звън извести идването на чудотворната икона. Тя е тъкмо копие на иконата, намираща се в манастира " Ватопед " на Света Гора и е осветена, посредством допиране до чудотворната икона.

" Слава Богу, че имахме опцията да изпълним това наше желание от няколко години - да имаме осветено на чудотворната икона копие, което да бъде в нашия град и да бъдеш за благословение на всички ", сподели Врачанският митрополит Григорий, съобщи Bulgaria ON AIR.

Иконата е известна с това, че изцелява от онкологични болести. Множество свидетелства за такива чудеса се пазят в манастира " Ватопед " на Света Гора. От рано сутринта вярващите извършиха храма.

" Просто прочетох за нея, с онкозаболяване съм и пристигнах да се помоля, това е за здраве на всички. Знам, че лекува онкологични болести и ни е останала вярата ", показа Красимир Кръстев.

" Вярваща съм от дребна, до момента в който умра ще бъде вярващата и в действителност ми оказва помощ ", сподели Йорданка Иванова.

" Силата е във вярата. Всяка икона е чудотворна, когато човек има религия ", добави Цветелина Лъжова.

" Има случаи, в които е помогнала за излекуване на онкологично заболели хора. Eдинственото, което би помогнало на хора в усложнения, е вярата ", счита Полина Томова.

Чудотворният облик на Божията майка ще бъде разполагаем за поклонение във Враца в границите на месец.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР