Стотици се струпаха в храм Свето Успение Багородично в кърджалийския

...
Стотици се струпаха в храм Свето Успение Багородично в кърджалийския
Коментари Харесай

Стотици се сбогуват с отец Боян Саръев

Стотици се струпаха в храм " Свето Успение Багородично " в кърджалийския км. " Гледка ", с цел да се простят със свещеникът отец Боян Саръев, прочут още като Кръстителя на Родопите. Той умря па 27 декември, а през днешния ден ще бъде заровен. Това ще стане в двора на храма, където отец Боян Саръев служи към този момент 33 години. Очаква се от Пловдив да дойде свещеник, който да отслужи опелото на духовника. Не е ясно по кое време ще стартира службата, тъй като искащите да си вземат последно довиждане с духовника са извънредно доста. Те търпеливо чакат на опашка, която се е извила през целия двор на църквата.

Отец Боян Саръев стана прочут при започване на 90-те години на предишния век, когато предприе задачата да върне в лоното на православието родопчани, изповядващи исляма. Стотици са покръстените от духовника през миналите години. Дейността на Боян Саръев ме донесе и прозвището Кръстителя на Родопите.

През последните десетина години духовникът развиваше и обществена активност. Той поддържаше кухня за небогати, в която се хранеха гратис християни и мюсюлмани. Малко след началото на войната в Украйна отец Боян Саръев одобри 50 украински бежанци - дами и деца. 4 от украинските деца бяха кръстени от отеца, напомня " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР