Стотици протестиращи в Хонконг щурмуваха и окупираха местния парламент,след като

...
Стотици протестиращи в Хонконг щурмуваха и окупираха местния парламент,след като
Коментари Харесай

Протестиращи нахлуха и окупираха парламента на Хонконг

Стотици протестиращи в Хонконг щурмуваха и окупираха локалния парламент,след като силите за битка с безредиците се отдръпнаха, оповестяват "Гардиън " и други медии.

Кадри онлайн демонстрират протестиращи да разрушават в постройката, в това число да хвърлят столове. Някои от стачкуващите влязоха в залата на законодателния съвет и започнаха да рисуват графити по стените. Млад мъж се пробва да издигне колониалния байрак на Хонконг.

Законодател, който поддържа демокрацията, предизвести, че това е капан, защото полицията е можела доста елементарно да се разправи с стачкуващите, само че е разрешила да се случи.

По-рано полицията в Хонконг влезе в конфликти с протестиращи, които означават годишнина от предаването на самостоятелната територия от Англия на Китай. Полицията употребява пикантен спрей и палки, с цел да удържи протестиращите.

Това е последният от серията митинги против противоречивия законопроект, който ще разреши изгонване на жители на Хонконг в Китай.

Правителството на Хонконг се съгласи да отсрочи приемането на закона за неопределен срок, само че протестните демонстрации не престават. Управителят на региона Кари Лам е изправена пред продължаващи апели да подаде оставка.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР