Стотици протестиращи в Хонконг блокираха железопътния транспорт в сутрешния час

...
Стотици протестиращи в Хонконг блокираха железопътния транспорт в сутрешния час
Коментари Харесай

Активисти блокираха жп транспорта в пиков час в Хонконг

Стотици протестиращи в Хонконг блокираха железопътния превоз в утринния час пик, предизвиквайки транспортен безпорядък. Това е следващата антиправителствена проява в някогашната английска колония, осведоми " Ройтерс ".

Преди три месеца жителите на Хонконг проведоха всеобщи митинги против законопроект за изгонване, който разрешава поданици на Хонконг да бъдат изпращани в континентален Китай, където могат да бъдат съдени. Впоследствие хонконгските управляващи отдръпнаха законопроекта. Сега недоволството е ориентирано и против държавното управление на Хонконг и политиците в Пекин.

Почти всеки ден се провеждат митинги.

Днес деятели блокираха вратите на влаковете и принудиха стотици да изоставен железопътните гари в търсене на различен превоз.

Някои скандираха " Освободете Хонконг! " и " Революцията на нашето време! ".

Някои влакове закъсняват, има линии, които не се обслужват.

От железопътната компания MTR Corp приканиха хората да търсят други форми на превоз.

Хонконг, върнат на Китай през 1997 година, минава през най-голямата политическа рецесия от десетилетия след два месеца на митинги с принуждение, които съставляват едно от най-големите провокации пред Китайската комунистическа партия.

В понеделник Китай повтори, че поддържа Карим Лам, водач на Хонконг, и полицията. Призова жителите на Хонконг да не прибягват до принуждение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР