Стотици протестиращи се събраха в центъра на Атина, за да

...
Стотици протестиращи се събраха в центъра на Атина, за да
Коментари Харесай

Законопроект за еднополовите бракове предизвика недоволство в Гърция

Стотици протестиращи се събраха в центъра на Атина, с цел да се опълчват на законопроекта за еднополовите бракове в Гърция. Той би трябвало да бъде гласуван от Народното събрание тази седмица. Повече от 1500 души се събраха на митинга, проведен главно от религиозни групи. Много от присъстващите скандираха " Долу ръцете от нашите деца ".

Консервативното държавно управление на страната е вносител на законопроекта, само че с цел да бъде утвърдена промяната, ще е нужна и поддръжката на центристките и левите опозиционни партии.
Правата на всяко малцинство са обезпечени. Няма проблем. Те не се нуждаят от еднополови бракове. Децата са алената линия и ние в никакъв случай няма да приемем това.
Чара Джанантонаки, протестиращ

Организаторите на митинга дефинираха законопроекта като опасност за обичайното семейство.
Гърция е православна християнска страна и нашата традиция не разрешава това. Ние познаваме и почитаме един-единствен тип брак: православната християнска женитба. Нашата конституция също не планува това, тъй че този законопроект е противоконституционен и опонира на нашата религия в Христос.
Димитрис Нациос, водач на крайнодясната партия " Ники "

Много еднополови двойки в Гърция, които желаят да основат семейство, сега подписват брак в страни, където еднополовите сватби са законни. Ако бъде утвърден, Гърция ще стане първата страна с преобладаващо православно население, която ще узакони еднополовите бракове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР