Стотици привърженици на монархически клубове и движения от цялата страна,

...
Стотици привърженици на монархически клубове и движения от цялата страна,
Коментари Харесай

Стотици поклонници присъстваха на панихидата по повод 75 години от кончината на цар Бирис III

Стотици последователи на монархически клубове и придвижвания от цялата страна, някогашни депутати и министри при ръководството на Национална движение „Симеон Втори",  някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски и брачната половинка му доня Маргарита Асебо, поклонници пристигнаха за панихидата във връзка 75 години от кончината на цар Бирис III в храма на Рилския манастир. Вдасно от входа на храма е гробът на Царя Обединител, в него преди повече от 20 години беше препогребано сърцето му.  Експрмериерът и брачната половинка му поставиха цветя на гроба на бороси III и възпламениха свещ. Панихидата тослужиха игуменът Адрианополоския свещеник Евлогий и монасите.

На влизане в светата обител пред Дупнишките врати Симеон Сакскобурготски не скир раздразнението си от скорошното решение на административния съд по отнемаен на двореца Враня. Той даже загатна за наново заточение:

" Идвайки насам си мислих, че 75 години към този момент, съм полагал старания да поддържаме и духа и всичко на българщината в чужбина по време на изгнанието и доста друго тежки моменти. И в този момент, в края на живота ми, по този начин да ме изтезават и мачкат с някакви напълно измислени и с подправени предпоставки искания, е тежко. Има един миг, в който си мислех какъв брой грозно би било да ме принудат, и то при една демократична България, към второ заточение. "

Бившият министър председател не позволява, че ще има спорумение по проблема с парцелите му:

" Ако огледа човек обстоятелствата, няма изобщо аргументи за сходни неща в една цивилизована, демократична, европейска страна. Частната благосъстоятелност е неприкосновена  и второ - хората, които са се заели да ме тормозят, може би, не знаят по какъв начин сме били възпитавани родителите ми и дедите ми изобщо и метода, по който сме разбирали какво е държавно, какво е частно, какво е персонално. При съществуването на днешните привички, мога да кажа доста повече, само че през днешния ден сме тук по друга тематика ".

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР