Стотици португалски огнеборци се включиха в гасенето на пожар, бушуващ

...
Стотици португалски огнеборци се включиха в гасенето на пожар, бушуващ
Коментари Харесай

Стотици огнеборци гасят голям пожар край Лисабон

Стотици португалски огнеборци се включиха в гасенето на пожар, вилнеещ покрай столицата Лисабон . Високите температури и мощните ветрове затрудняват работата им, оповестява Ройтерс.

Подкрепени от водни бомбардировачи и 123 пожарни коли , повече от 400 огнеборци са пристигнали в региона, откакто пламъци избухнаха в планински регион на община Мафра към 15:00 часа локално време в неделя.

Огромен облак черен пушек се изви над град Венда до Пинейро в Мафра, като пожарът принуди управляващите да блокират няколко пътя и да изтеглят дом за възрастни хора. Много локални напуснаха домовете си от боязън.

Димът, издигащ се от пожара, може да се види от центъра на град Лисабон , на към 33 км на юг, съгласно очевидец на Ройтерс.

Пожари бушуват на други места в Португалия, в това число в централната община Оурем, където пламъците унищожиха хиляди хектари земя преди две седмици. Повече от 1000 пожарникари бяха мобилизирани в цялата страна.

Подобно на други европейски страни, Португалия претърпя гореща гореща вълна през последните седмици, с температури над 40 градуса по Целзий (104°F) в разнообразни елементи на страната. Въпреки че жегата понижа, температурите още веднъж се повишават.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР