Стотици полицаи издирват стрелеца, който уби най-малко 22 души в

...
Стотици полицаи издирват стрелеца, който уби най-малко 22 души в
Коментари Харесай

"Лежах върху дъщеря си, а майка ми лежеше върху мен“: Стотици полицаи търсят стрелеца, убил най-малко 22-ма в САЩ

Стотици служители на реда търсят стрелеца, който умъртви минимум 22 души в Съединени американски щати, а други 50 съумя да рани. Мъжът е разкрил огън наоколо до боулинг зала и ресторант в Луистън, щата Мейн. Двете местоположения се намират на към 10 минути с кола една от друга.

Службата на шерифа в окръга оповестява, че стрелецът е на независимост и се търси, като разгласява негови фотоси. На тях се вижда въоръжен мъж с брада и кафяв пуловер.

Снимка: Ройтерс

До момента следствията демонстрират, че най-вероятно това е 40-годишният Робърт Кард – въоръжен и рисков.

Властите поучават хората да не излизат от домовете си

Заподозреният е инструктор по потреблението огнестрелни оръжия, който е бил подготвен от американската войска в град Сако, Мейн. През лятото на 2023 година той е бил настанен в център за психологично здраве, където е заплашвал, че ще извърши пукотевица на място.

Снимка: Ройтерс

Полицията показа и фотография на бяло транспортно средство, допуска се, че предната му ризница се е боядисана в черно. Молбата е всеки, който го разпознае, да се свърже с полицията.

Били Кук – жителка Луистън, разяснява пред Би Би Си, че след всеобщите стрелби целият град е бил блокиран.

Разбира за нападенията, откакто си потегля от обществено събитие в сряда вечерта.

Снимка: Ройтерс

„ Цялото ми пътешестване до у дома беше съпровождано от непрестанни сирени и хеликоптери. Никога не съм чувала такова озвучаване. Организират се служителите на реда от целия щат, идват и от други щати. Просто е някаква полуда. Съзнанието ми не обработва това, което се случва “, споделя Кук, която съумява да се прибере у дома, където се усеща в сигурност.

По време на стрелбата Райли Дюмон и фамилията ѝ са в боулинг залата. 11-годишната ѝ щерка е взе участие в детска лига по боулинг, когато изстрелите стартират.

Тогава бащата на момиченцето, който е пенсиониран служител на реда, притиска фамилията им в ъгъла.

„ Лежах върху щерка си, а майка ми лежеше върху мен “, споделя Райли пред ABC news. Тя е видяла по какъв начин трима – четирима души са били убити.

Снимка: Ройтерс

Никъл Уайман Арел минава около боулинг по време на стрелбата. Пред Си Сн Ен тя разяснява, че е видяла човек, който бил целият в кръв, не знае обаче дали от пострадвания.

По това време Никъл е с дребната си щерка. „ Тя опреде несъмнено беше уплашена. Започна да плаче и сподели „ Толкова е заплашителен светът, в който живеем, мамо “, споделя дамата.

Когато се прибират вкъщи, заключват къщата си.

„ Сенниците ни са пуснати, прозорците - затворени, вратите – заключени. Изключили сме множеството вътрешни светлини и подсигуряваме, че никой няма да напусне дома ни “, споделя дамата.

Снимка: Ройтерс

Луистън е вторият по население град в Мейн, в който живеят повече от 38 000 души. Градът е покрай границата с Квебек, Канада, и има от популацията му е френскоговорящо.

Президентът Джо Байдън е разговарял с губернатора на Мейн, сенатори, конгресмени и е предложил цялостна федерална поддръжка след офанзивата.

Училищата в региона през днешния ден ще останат затворени. Открит е център за хората, които имат въпроси за положението на свои близки. Свидетелите на случилото се са в потрес. Органите на реда приканват локалните поданици да останат заключени в домовете си.

Снимка: Ройтерс

Жена споделя пред Portland Press Herald, че е била в супермаркет, когато от високоговорител в магазина са предизвестили за дейния стрелец и всички входно-изходни порти са заключени.

Служител им донесъл няколко стола, на които да седнат, до момента в който дойде полицейски чиновник.

Снимка: Ройтерс

След това клиентите са напускали един по един и светлините на магазини са заглушавани, до момента в който го затворят изцяло.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР