Стотици палестинци, евакуиращи се от Хан Юнис, скандираха Долу Хамас

...
Стотици палестинци, евакуиращи се от Хан Юнис, скандираха Долу Хамас
Коментари Харесай

Стотици палестинци скандираха „Долу Хамас“ при евакуацията им от Хан Юнис в Газа

Стотици палестинци, евакуиращи се от Хан Юнис, скандираха " Долу " Хамас " през вчерашния ден - това се вижда на клип, оповестен в обществените мрежи от израелските управляващи в миг, когато пукнатините в контрола на терористичната формация върху линията Газа не престават да се усилват, съобщи израелската новинарска организация Тазпит прес сървис (ТПС).

Записът беше публикуван от Координацията на държавните действия в териториите (COGAT) - звено под шапката на израелското министерство на защитата, което координира гражданските въпроси сред израелското държавно управление, армията, интернационалните организации и палестинската власт, съобщи Дарик.

Голям брой поданици на Газа се изтеглят в предпазена зона.
Видеозаписът със скандиращите " Долу " Хамас " е бил изработен в новия кулоар в западната част на Хан Юнис, осигуряващ на локалните поданици достъп до филантропичната зона Ал Мууаси ", оповестиха от COGAT в " Екс ".

По думите на представителя на звеното генерал-майорРасан Аиян " през последните дни виждаме от ден на ден и повече доказателства за рецензии, изразявани обществено от жителите на Газа против терористичната организация " Хамас ". " Жителите на линията Газа с право избират своето лично благоденствие и сигурността на децата си пред терористичните действия на " Хамас ", които вредят на тях и бъдещето им ", добавя той.

Публичното опълчване против " Хамас " в Газа - нещо, считано в миналото за немислимо - идва след подобниепизоди през последните дни.

Както ТПС към този момент заяви в сряда,протестиращи палестинци в Деир ал Балах, в това число доста деца, приканиха терористичната формация да освободи израелските заложниции да приключи войната, с цел да може те да се върнат по домовете си в Северна Газа. Пред болничното заведение на мъчениците от Ал Акса в Дейр ал Балах, деца държаха бели листчета хартия с надпис " Да на връщането на заложниците " и изразяващи предпочитание да се върнат по домовете си в Джабалия и Бейт Лахия, в северната част на линията.

Този митинг се състоя един ден след другамалка проява против " Хамас " в град Рафахв Южна Газа. На видеоклипове, разпространяващи се в обществените мрежи, палестинци проклинат " Хамас " и " мощния човек " в Газа Яхия Синуар, който провежда всеобщото ликвидиране на 7 октомври на израелци, живеещи покрай границата с линията.

Въпреки ченяма проведена съпротива против " Хамас ", поддържаната от Иран терористична организация е разположила през последните дни представители на следените от нея сили за сигурност в бежански центрове, учебни заведения и други места през последните дни, с цел да предотврати сходни митинги.

Най-малко 1200 души бяха убити при офанзивите на " Хамас " против израелски общности покрай границата с Газа на 7 октомври. В момента " Хамас " държи 136 мъже, дами, деца и бойци в плен в Газа. Няколко души остават в неопределеност, до момента в който израелските управляващи не престават да разпознават тела и да търсят човешки остатъци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР