Стотици нови постоянни заграждения ще бъдат монтирани на Таймс скуеър

...
Стотици нови постоянни заграждения ще бъдат монтирани на Таймс скуеър
Коментари Харесай

В Ню Йорк ще бъдат монтирани стотици заграждения срещу атаки с автомобили

Стотици нови непрекъснати заграждения ще бъдат инсталирани на " Таймс скуеър " и на други места в Ню Йорк, с цел да не може пешеходци да бъдат нападани с коли, съобщи " Асошиейтед прес ". Общината ще похарчи 50 милиона $ за разнообразни ограничения за отбрана, в това число монтиране на 1500 железни заграждения на основни места в града, заяви кметът Бил де Блазио.

" През 2017 година нюйоркчани станаха очевидци на ужасяващата дарба на хора, които желаят да ни наранят - в метрото, на велосипедните алеи или на " Таймс скуеър ", сподели кметът. " Знаем, че би трябвало да поставим още повече старания с цел да опазим хората. Затова потърсихме най-хубавите способи да обезопасим нашите улици и публични пространства и съставихме проект за деяние. Хората би трябвало да могат да се движат на всички места безвредно ", сподели Де Блазио.

АП припомня, че през май мъж, който съгласно полицията е бил дрогиран, блъскаше с автомобил хора в разстояние на близо три пресечки и умъртви млада жена. Накрая автомобилът бе спрян от железно заграждение. По дължината на тротоара на Седмо авеню бяха сложени краткотрайно бетонни блокове, до момента в който общинските чиновници предложат по-добро решение.

На Хелоуин почитател на " Ислямска страна " атакува с камион хора по натоварена велосипедна алея до Световния търговски център и умъртви 8 души. Край велоалеята също бяха сложени краткотрайни заграждения, прибавя АП. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР