Стотици местни жители и туристи на източния гръцки остров Кос

...
Стотици местни жители и туристи на източния гръцки остров Кос
Коментари Харесай

Паника в Гърция. Местни и туристи спят на открито

Стотици локални поданици и туристи на източния гръцки остров Кос прекараха нощта навън в парковете, маслиновите горички или в колите си от боязън след мощното земетресение предходната нощ, при което починаха двама туристи и бяха ранени близо 500 на територията на Гърция и Турция в региона на Егейско море, съобщи АР.

Най-малко двама от ранените в Гърция са изпаднали в сериозно положение и са били откарани по въздух в болница на остров Крит. Други ранени са трансферирани на континента.

Според Американския геофизичен институт земетресението през нощта в четвъртък против петък е било с магнитуд 6.7, до момента в който гръцките и турските управляващи оповестиха малко по-ниски стойности. Двама души, един от Турция и един от Швеция, починаха при сриване на стена в известен бар на остров Кос.



Над 350 души са получили здравна помощ в турския курорт Бодрум след земетресението, като по-тежко ранените са оставени в болница.

На остров Кос земетресението нанесе вреди на основното пристанище, което докара до краткотрайно прекъсване на фериботните транспорти. Фериботите още веднъж работят, само че са пренасочени към по-малко пристанище на острова.





Църкви, една остаряла джамия, палат от 14 век и остарели здания също са потърпевши. На острова дойдоха археолози и специалисти от гръцкото министерство на културата, с цел да оценят вредите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР