Стотици хора бяха спасени от придошли води, които изолираха десетки

...
Стотици хора бяха спасени от придошли води, които изолираха десетки
Коментари Харесай

Най-проливните дъждове от 50 г. наводниха австралийския щат Нов Южен Уелс

Стотици хора бяха избавени от придошли води, които изолираха десетки градове в най-населения щат в Австралия Нов Южен Уелс и принудиха хиляди да се изтеглят от домовете си. Рекордно количество превалявания продължава да се изсипва над източното крайбрежие на страната, предадоха международните организации.

Около 18 000 души бяха евакуирани през днешния ден в Нов Южен Уелс поради наводненията. Спасителните служби считат, че може да се наложи до 54 000 души да изоставен жилищата си, защото метеорологичната прогноза е, че преваляванията ще продължат до сряда, заяви Асошиейтед прес.

Министър-председателят на Австралия Скот Морисън сподели пред Народното събрание, че 35 общини в северната част на щата са били изолирани от стихията, а избавителните екипи са извели над 700 души от наводненията.

Към момента сме признателни, че няма жертви, сподели Морисън. Той обаче предизвести, че отслабените основи на постройките, дърветата и пътищата основават риск, както и падналите кабели на електропроводи и повишаващото се равнище на водата.

Преди година огромни елементи от Нов Южен Уелс бяха изпепелени от невиждани горски пожари, последвали години на суша, обхванала по-голямата част от щата. Някои от същите региони в този момент са наводнени вследствие на едни от най-проливните превалявания за последните 50 години. Премиерката на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклиън сподели, че минимум 38 елементи от щата са оповестени за зони на естествено злополучие. " Не ми е прочут различен случай в историята на щата, когато да е имало такива рискови метеорологични условия в толкоз бърза поредност в разгара на пандемия ", сподели Береджиклиън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР