Стотици хиляди софиянци, които пътуват с метрото и се таксуват

...
Стотици хиляди софиянци, които пътуват с метрото и се таксуват
Коментари Харесай

През 2023-а 300 000 карти за метрото в София горят

Стотици хиляди софиянци, които пътуват с метрото и се таксуват в него с пластмасовите карти за 10 пътувания против 12 лева, след консумиране на заредените до 31 декември импулси ще би трябвало да си купят нови пластики от Центъра за градска подвижност - от 3 лева или от 80 стотинки, и да стартират да зареждат в тях билети от 1,6 лева Според шефа на столичния " Метрополитен " Стоян Братоев в жителите на града има към 300 000 такива карти. Всички те ще би трябвало да отидат до каса на ЦГМ и да сменят носителя. Съществува опция новите карти да се поръчат през платформата  , но приемането им още веднъж ще е на гише. Това стана ясно по време на презентацията на промяната с новите електронни билети за време в градския превоз на София, които стартират да се продават и употребяват от 1 януари 2023 година

Както " Сега " писа, до 31 декември т.г. предпочитащите да заплащат в метрото с карта за 10 пътувания против 12 лева ще могат да заредят с импулси, които ще важат и следващата година. След изразходването им този най-евтин вид за употребяващите по-рядко публичния транспорт завършва и единствената опция остават билетите по 1,60 лева, което значи повишаване на градския превоз с към 30% за огромна част от софиянци. Същото се отнася и за талоните за 10 пътувания в наземния градски превоз.

Отново както " Сега " неведнъж писа, от 1 януари 2023 година ЦГМ стопира да продава хартиени билети от 1,60 лева и ги заменя с електронни за време. Купените до 31 декември остарели билетчета ще могат да се използват до края на февруари. Новите цифрови билети ще се зареждат на два типа пластмасови носителя. Sofia City Card ще коства 3 лева, а Ultralight – 80 ст. В двете карти ще могат да се пълнят безграничен брой е-билети. Билетът 30+ ще коства 1,60 лева и ще разрешава прекачвания в рамките на 30 мин. след първата валидация. Билетът 60+ ще коства 2,20 лева и ще   разрешава прекачвания до 1 час. Много софиянци обаче вече демонстрираха и потвърдиха в обществените мрежи, че изключително билетът 30+ няма да има съвсем никакво приложение като ваучър за неведнъж потребление, защото в редица квартали на града е невъзможно да се смени повече от 1 транспортно средство в границите на 30 минути.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР