Стотици деца и родители, учители и служители от ДГ Дъга

...
Стотици деца и родители, учители и служители от ДГ Дъга
Коментари Харесай

Деца, родители и учители подкрепиха малката Лилия

Стотици деца и родители, учители и чиновници от ДГ „ Дъга ” в Пловдив реализираха на дело благородната самодейност " Доброто продължава ". Те бяха подкрепени  от  представители на институции, която е обичайната за детското заведение акция. 

Тази година напъните на дружелюбните жители на детската градина бяха ориентирани към подкрепяне фамилията на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „ Ретинопатия на недоносеното ”. В изгода на лекуването на момиченцето и с цел да насърчат фамилията, че има зад тила си многочислени поддръжници, разчувстваните посетители партнираха на дребните актьори от „ Дъга ”, които изнесоха паметен благотворителен концерт.

Впечатляващо начало на събитието даде в  Гранд хотел Пловдив Димитринка Симеонова, шеф на детското заведение, която трогна присъстващите с безконечната истина, че когато човек отвори сърцето си за положителното, озаряват го вярата, обичта, свързаността с другите хора. Кметът на регион „ Северен ” инж. Рало Ралев, един от най-щедрите донори на акцията дружно с цялата кметска администрация, се обърна с надълбоко неспокойствие към родителите, породили със своя доблестен жест предпочитание у десетки други институции и лица да оказват помощ на дребната Лилия с каквото и както могат.

Чудото на тяхното добротворство е най-паметният урок за децата на ДГ „ Дъга ”. Името Лилия, паралелно с думите положително, вяра, бъдеще, прозвучаха и от обръщението на майка й към множеството. Тя с боязън благодари на всички за поддръжката, която техните великодушни сърца подаряват на дъщеричката и цялото й семейство. До момента акцията е събрала над 16 000 лева и ще продължи до края на месец май на IBAN: BG58 UNCR 7000 1523 1718 87.

Свързаността сред присъстващите се усети най-силно, когато дребните ученици на градината, водени от сърцатите си учители, демонстрираха какво са научили в детската градина, с какво ще посрещнат Лилия наесен, когато тя, живот и здраве, стане част от дружното семейство на „ Дъга ”.

Съградено с доста любов, Доброто обгърна Лилия и фамилията й, а надеждата  на всички, които способстваха то да стане действителност, е момиченцето да има късмет и лекуването му да е сполучливо.

Снимка: Стоян Илиев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР