Стотици асеновградчани се забавляваха заедно.Асеновград отпразнува своя празник с много

...
Стотици асеновградчани се забавляваха заедно.Асеновград отпразнува своя празник с много
Коментари Харесай

Впечатляваща заря, Графа и цветно настроение за празника на Асеновград

Стотици асеновградчани се забавляваха дружно.

Асеновград отпразнува своя празник с доста музика, въодушевление и десетки начинания, които се радваха на засилен интерес, от страна на поданици и посетители на града. След двугодишно спиране и непретенциозен брой събития в огромни празнични дни, тази година Майски културни празници бяха маркирани с богата стратегия. Стотици асеновградчани и посетители на града посетиха другите събития, които „обагриха“ Асеновград в страсти и цветна тържественост.

Мероприятията стартираха още при започване на май. Благотворителни изложения, министър председатели на завладяващи книги, изложения на локални и гостуващи художници, автокино, начинания за дребни и огромни и доста други мероприятия. Анимационни герои и фокусници веселиха децата, концерти и спектакли на фолклорни, поп, естрадни и детски реализатори пък сграбчиха вниманието на младежите и на по-възрастните поданици на общината. Празничната стратегия даде опция на локални и гостуващи гении да се изявят. Предложи занимания за хора от всички възрастови групи. Точно на празника на града кметът лекар Христо Грудев се обърна с вълнуващо обръщение към асеновградчани. „Скъпи съграждани, още веднъж е краят на май и ние сме дружно, с цел да отбележим деня на Асеновград. Отминалите празници ни заредиха с страсти, а природата в близост в своя подем ни изпълва с повече оптимизъм. От сърце поисквам ние, които живеем и работим в това красиво кътче от България, да бъдем здрави. Да имаме вяра в положителното! Да пазим свято традициите си! Да бъдем все по този начин толерантни между тях! Да поддържаме младите, да се грижим за хората в неравностойно състояние, да развиваме гениите на нашия град. Всеки нов ден да бъде осветлен от чистотата на духовните ни полезности! Честит празник!“, сподели пред присъстващите Грудев.

Кулминацията на празничния ден бе миналия уикенд, когато асеновградчани се забавляваха с концертите на Веселин Маринов и Владимир Ампов – Графа. Минути преди изпълнителят да излезе на сцената Държавна фирма „Косара“ раздвижи публиката. Малко по-рано денем се организира и формалната гала по връчване на званието „Почетен гражданин“. Тя се състоя в Старинно учебно заведение „Свети Георги“. Там кметът Христо Грудев поздрави определения за почетен жител Христо Христозов и му връчи специфичен плакет от името на община Асеновград. Финалът на празника бе подложен, както повелява традицията, с впечатляваща заря. Разноцветните фойерверки озариха небето над Асеновград. Местни поданици и посетители на града показаха възхищението си от цялата стратегия на Майски културни празници 2022 година и благодариха за предоставената опция, след две години на ограничавания, всички още веднъж да се забавляваме дружно. Зарята може да гледате ТУК и да се абонирате за YouTube канала на община Асеновград, с цел да бъдете в крайник с най-новите събития: https://www.youtube.com/channel/UCpBoChgGNVlsbYHlBXGLVeQ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР