Стопкадри Нова ТвВесела Чернева направи ексклузивен коментар на възможността за

...
Стопкадри Нова ТвВесела Чернева направи ексклузивен коментар на възможността за
Коментари Харесай

Весела Чернева: Катар и Израел знаят дали има български заложници в Газа

Стопкадри Нова Тв

Весела Чернева направи извънреден коментар на опцията за български заложници в Газа.

Има два типа по този проблем. Единият би бил „ Хамас “ при влизането си в Израел да взима заложници и от други страна, европейски страни споделят, че имат жители измежду тези 250, може би заложници. Вече споделят, че  има от 9 най-малко други страни в самата линия Газа заложници, където знаем, живеят над 2 милиона души. Възможно е да има също жители на европейски страни, в това число и на България, сподели за Нова Тв заместник-директор на Европейския съвет за външна политика.



„ Хамас “ не са удовлетворили интерес да ги отвлича и скрива. По-скоро и това го споделям със страдание, заложниците се употребяват значително като жив щит за за „ Хамас “, с цел да може да се попречва каквато и да било сухопътна интервенция на Израел. Тоест, в която и да е от тези две групи, е допустимо да има жители на европейски страни, в това число и на България. Знаем, че има други европейци и такива диалози би трябвало да се водят, когато имаме информация за похищение, добяви тя.



При всички положения жител, който е и с български паспорт, в сравнение с единствено с израелски, в случай че са във война, би бил в по-благоприятна обстановка един подобен жител, в случай че той има и български паспорт. Защото това го прави един двоен жител, в тази ситуация с български паспорт, и като се изключи че ангажира България като страна, ангажира и Европейския съюз. Има общо европейско изпитание сега за търсене на на европейци в този спор, тъй че сигурно го прави го-привелигирован, сподели още Чернева.

В съответния случай Катар е страната, която договаря за освобождението заложниците, защото тя беше предоставила офиси за политическо посланичество на „ Хамас “ и има положителни връзки с нея. Катар и Израел би трябвало да знаят дали в описите им има и български заложници “, счита Весела Чернева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР