Стопкадри Нова ТвШести ден баба Мита е в неизвестност в

...
Стопкадри Нова ТвШести ден баба Мита е в неизвестност в
Коментари Харесай

Пети ден издирват баба Мита в Еленския балкан

Стопкадри Нова Тв

Шести ден баба Мита е в неопределеност в Еленския балкан.

Спасители я търсят и се надяват, че ще съумеят да я открият.

" Ние не губим вяра, въпреки че дамата е в неопределеност от неделя, втори юли, само че сигналът е подаден по тази причина няколко часа по-късно. Всъщност на на трети юли по обяд и от този момент, от понеделник, към този момент пети ден продължава издирвателните мероприятия под мое управление ", сподели за Нова Тв кметът на Елена Дилян Млъзев.



" Късното поддаване на сигнала определено е проблем, тъй като доста се уголемява възможния периметър за търсене още в първите часове след изгубването. Така че в такива случаи е доста значимо неотложно да бъде подаден сигнал и да се направи организация за издирването ", добави кметът.

Възрастната жена е търсен с дронове, хора с АТВ-та и състезатели с Ендуро мотори.

Доброволно формирование също се е включило в издирвателните дейности, дружно с служители на реда със профилирана техника и доброволци с високопроходима техника.

" Лошото е, че регионът е доста тежък и мъчно проходи, обрасъл. Пак ще кажа, късното подаване на информация доста затруднява дейностите, само че не се отчайват издирващите. Продължаваме да търсим и се надяваме да успеем да я намерим дамата, тъй като сме имали такива сходни случаи. В нашия край и на петия ден сме намирали липсващ ", добави Млъзев.

Той разкри, че баба Мита е над 80 години и с естествени старешки признаци на отслабена памет.

Живее там от дълго време и познава региона.

Градоначалникът позволява, че може би е някъде, където се е заблудила и се надява да не е стигнала прекомерно надалеч, с цел да могат да я открият.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР