Стопкадри Нова ТвНад 500 за жертвите след ракетния удар по

...
Стопкадри Нова ТвНад 500 за жертвите след ракетния удар по
Коментари Харесай

Над 500 са жертвите след ракетния удар по болницата в Газа

Стопкадри Нова Тв

Над 500 за жертвите след ракетния удар по болница в Газа.



Според палестинските управляващи броят на починалите може да се усили доста, защото евентуално още десетки са затиснати под руините.



„ Хамас “, която управлява линията Газа, упрекна Израел, че е нанесъл удара по болничното заведение.

От израелската войска обаче утониха, че след деликатна инспекция е открито, че не израелски огън, а ракети на другата палестинска формация „ Ислямски джихад “ са поразили болничното заведение в Газа нощес, осведоми Нова Тв.



Трагедията промени програмата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който се чака да дойде на незабавна аудиенция в Израел.

Йордания пък анулира срещата на високо ниво, която трябваше да се състои през днешния ден в Аман с присъединяване на Байдън, йорданския крал египетските и палестинските водачи, с цел да се разиска обстановката в Газа.



Мога да потвърдя, че анализът на оперативните системи на израелските сили за защита демонстрира, че терористите в града са изстреляли залпа ракети, който е минал директно наоколо до болничното заведение в Газа. По време на удара разследващите данни от няколко източника, с които разполагаме, сочат, че „ Ислямски джихад “ е виновен за несполучливия ракетен изстрел, който е поразил болничното заведение в Газа. Повтарям, „ Ислямски джихад “ носи отговорност за убийството на почтени хора в болничното заведение в Газа, сподели Даниел Хагари, представител на израелската войска.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР