Стопкадри Нова ТвДепутатът от ПП Явор Божанков обяви какво смятат

...
Стопкадри Нова ТвДепутатът от ПП Явор Божанков обяви какво смятат
Коментари Харесай

Божанков: Ако променим конституцията, главен прокурор може да няма

Стопкадри Нова Тв

Депутатът от Политическа партия Явор Божанков разгласи какво считат да подхващат, с цел да трансформират конституционната промяна и какво мисли за дейностите на Движение за права и свободи, които поддържат тази промяна, само че не и кабинета.



„ Движение за права и свободи пробват да намерят обща тематика на диалог, която някак си да ги върне в политическия спор стратегически, тъй като те като част от Европейския алианц, на демократичния Европейски алианс, в действителност изгубиха всички европейски тематики и изпаднаха от техния дневен ред. Ако мислят напред във времето, те би трябвало да намерят някаква тематика, по която да беседват с другите “, сподели по Нова Тв Божанков.



„ Необходима е поддръжка, тъй като в случай че желаеме да вършим конституционна промяна, ние би трябвало да изберем нови членове на Висшия правосъден съвет и да стигнем до единодушие от две-трети. Защото, какво става, в случай че Висш съдебен съвет в профил основния прокурор, а те са с изминал мандат. Не би трябвало тези хора с изминал мандат да изберат нов основен прокурор. Ние би трябвало да изберем нов Висш правосъден съвет в парламентарната квота, а това става с болшинство от 2/3, което значи, че ние по силата на конституцията и реда в тази страна, би трябвало да беседваме с опозицията, с цел да имаме 11 члена във Висш съдебен съвет “, добави Божанков.



„ Ако изпълним конституционната промяна, може и фигура на основния прокурор изобщо да няма подобен институт. Може да стигнем до Висш правосъден съвет, който да наподобява и да се конструира по напълно друг метод. Аз не мога да предсказвам, моите упования, по-скоро очаквания, са в границите на 3-4 месеца ние да имаме един много напреднал вид на промени в конституциятата “, сподели още Явор Божанков.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР