Стопкадри Нова ТвЧленът на УС на Съюза на съдиите в

...
Стопкадри Нова ТвЧленът на УС на Съюза на съдиите в
Коментари Харесай

Съдия: Не искам България да се свързва с Каскета и Тиквата

Стопкадри Нова Тв

Членът на УС на Съюза на съдиите в България Андрей Георгиев призна, че още преди години са желали основният прокурор Иван Гешев да бъде отхвърлен от поста си.



„ Поискахме за първи път това да се случи, откакто той направи изказване, което е в прорез с етичните правила. Гешев съобщи кои за него са най-големите нарушители в България, без да показва имена. Оттам нататък с вчерашната си декларация, ние сме изброили всички тези случаи, които основават подозрения с безпокойство, че в този сериозен за системата миг, тези трима души могат да въздействат по някакъв метод “, сподели по Нова Тв Георгиев.



„ Ние нямаме информация за значителните проблеми в системата, ние чуваме някакви неща за натискане на ентери и за събирания в кабинета на този или оня, за смс-и и за диалози. Тоест, това всичко са неща, които звучат като някакъв сюжет на престъпен трилър, а не като нещо, което е обвързвано с ръководството на една система, от която в последна сметка зависи ориста на доста хора и може да зависи и живота на хората “, добави Георгиев.



„ Още от 2011 година, мисля, за пръв път Съюзът на съдиите стартира да приказва за сериозното въздействие и заканите, които политиците насочат към правосъдната власт. Всъщност през вчерашния ден излезе една публикация в „ Политико “, която разказва ситуацията в България с две думи: Каскета против Тиквата. Това е заглавието. Извинете, само че ние се водим по конституция част от тази система. Аз не желая да бъда каскет и не желая да бъда тиква, или каквото и да е. Искам да бъда човек, който когато някой за пръв път влезе в правосъдна зала пред мен или като обвинен, няма значение, да има концепцията, че против него стои престиж и да знае, че този човек ще се опита да реши вярно делото, да откри обстоятелствата, каквито са, без да употребява някакви ползи и сделки, да крие някакви неща, да му се поръчва какво направи и по този начин нататък “, добави Андрей Георгиев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР