Данните сочат, че Русия струпва сили за голяма лятна офанзива

...
Данните сочат, че Русия струпва сили за голяма лятна офанзива
Коментари Харесай

Sky News: Русия струпва сили за голяма лятна офанзива в Донецка област

" Данните сочат, че Русия струпва сили за огромна лятна атака в Донецка област. За Украйна следва едно мъчно лято, защото Русия приготвя своята " огромна атака ", твърди военният анализатор на Sky News Шон Бел.

Вероятно това ще бъде " доста мъчно лято " за украинските сили в лицето на засилените съветски офанзиви, декларира Бел.

Вчера главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Олександър Сирски съобщи, че ВСУ са били принудени да създадат тактическо оттегляне от три села в източната част на Донецка област.

Сирски също по този начин предизвести за утежняване на обстановката на бойното поле за Киев.

" През зимата Украйна изпитваше обезверен дефицит на оръжия на фронтовата линия, защото с настъпването на пролетта теренът е по-добър за тежките военни машини, в този момент Русия провежда голям брой офанзиви, като се възползва от дефицита на оръжия в Украйна ", разяснява Бел.

Границата на следената от Русия територия се е " изместила на запад " след завладяването на основния град Авдеевка по-рано тази година, прибавя Бел.

" Русия знае... че има опция да натисне мощно. Наистина наподобява, че тяхната " специфична военна интервенция " е била напълно за Донбас, тъй че там чакаме приоритет.

" Данните сочат, че Русия струпва сили за огромна лятна атака в Донецка област ".

Украйна е " на назад във времето ", защото чака доставката на огромна военна помощ като част от новия пакет от помощ на Съединени американски щати, изяснява Бел.

" Лятото ще бъде доста мъчно за Украйна ", счита той.

Инфо: " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР