Стопкадри Нова ТвБившият социален министър Христина Христова коментира решението на

...
Стопкадри Нова ТвБившият социален министър Христина Христова коментира решението на
Коментари Харесай

Бивш социален министър: Дайте коледни добавки на пенсионерите

Стопкадри Нова Тв

Бившият обществен министър Христина Христова разяснява решението на Асен Василев да не се дават коледни добавки на пенсионерите.

Според финансовият министър е по-добре да се прави всичко допустимо за устойчиви политики, които да покачват приходите на хората.



Христова обаче е на радикално друго мнение и счита, че Василев би трябвало да премисли това свое решение.

Относно коледните добавки към пенсиите, хората си мислят, че това е едно нарастване към пенсиите, само че коледните добавки нямат нищо общо с пенсията и нищо общо с осигурителния принос на индивида, а това е към този момент една традиция, сподели в „ Пресечна точка “ Христова.



Аз си припомням, че коледни добавки имаше да вземем за пример 2005 година. Това са 18 години и не може да се пренебрегне такава традиция 18-годишна. Даже някои години се даваха и великденски добавки като обществена поддръжка за хората в пенсионна възраст и мисля, че хората биха очаквали коледни надбавки, добави тя.

Споделяте ли мнението обаче, че това не е единствено български проблем, а е проблем в множеството страни членки на Европейския съюз заради демографската обстановка, попита водещата на предаването Анна-Мария Конова.

Финансовата резистентност на пенсионната система и по-устойчивото повишение на пенсиите е в основата да има добра стопанска система, положителни работни места, с положителни приходи, с положителни работни заплати, само че в действителност би трябвало да намерения, да се намерения по този начин, че да не се подценен коледните добавки за пенсионерите, сподели още Христина Христова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР