Стопкадър Нова ТвЕлитен политолог обясни какви са шансовете за съставяне

...
Стопкадър Нова ТвЕлитен политолог обясни какви са шансовете за съставяне
Коментари Харесай

Политолог: ДПС на нахъсани да направят кабинет

Стопкадър Нова Тв

Елитен политолог изясни какви са възможностите за сформиране на държавно управление.

„ Мисля, че договарянията при президента са задоволително официални и не дават нещо доста ново, само че въпреки всичко станаха ясни позициите на партиите, изключително на първите две, че ГЕРБ ще направи и ще се опита да направи държавно управление с „ Продължаваме промяната “. Ако не може, ще се опитат с държавно управление на болшинството, а в този парламент има разнообразни болшинства, които дават опция да си мислим, най-малко аз по този начин мисля, че държавно управление ще има “, сподели по бТВ Мария Пиргова.

„ Правителство обаче може да се сформира мъчно, въпросът е дали ще бъде работещо държавно управление. Засега ГЕРБ ще упорства на формула с присъединяване на партиите и с партийна отговорност, само че мисля, че „ Продължаваме промяната “ няма да вървят на подобен вид, въпреки че те също пък са застрашени от изолираност, тъй като Движение за права и свободи са доста по този начин надъхани да създадат държавно управление и този път да вземат участие “, добави Пиргова.

„ ГЕРБ може да направи държавно управление на малцинството, което да се окаже добре подкрепено и задоволително стабилно, и то не за малко време, в това число и локалните избори. Така че ГЕРБ е в доста по-благоприятна обстановка да направи държавно управление, само че е значимо каква политика ще води това държавно управление. Защото една е политиката, която предлага ГЕРБ, и други са политиките на „ Продължаваме промяната “. Въпросът е нормално какво значи това за България “, съобщи още Мария Пиргова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР