Стопкадър Нова ТвБолните пред кабинетите и край лабораториите се увеличават,

...
Стопкадър Нова ТвБолните пред кабинетите и край лабораториите се увеличават,
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Пациенти са заразени едновременно с ковид и грип

Стопкадър Нова Тв

Болните пред кабинетите и край лабораториите се усилват, като доктор Гергана Николова дефинира това като нещо обикновено и нещо типично след Бъдни вечер и Нова година.

Ние знаехме, че ще пристигна вълната на грипа след фамилните събирания и след огромните празненства, само че и в този момент кардинално е сезонът. Януари, февруари, март, знаете това е времето, в което грипът се развихря, идва ни на посетители и стартират проблемите, сподели за Нова Тв общопрактикуващия доктор

Има пациенти, които са инфектирани по едно и също време с коронавирус и грип, имаме пациенти, при които по едно и също време има и двата вида от А и Б грип. Тогава, когато имаме инфекции, мъчно протича лекуването, добави тя.

За страдание доста е ниско равнището на имунизация и в България за мен е необяснимо за какво. Хората имаха доста терзания за вида на имунизациите, за новата ваксина по какъв начин е основана. Но аз нямам пояснение за какво нямаме положително имунизационно покритие що се отнася до грипа, тъй като това е ваксина, която е дългогодишна и потвърдена със своята сигурност, със своя профил на успеваемост и все пак доста ниски са равнищата на имунизация, сподели още тя.

Д-р Николова подсети, че с цел да се пазим от грипа, би трябвало да носим маски, да се храним с повече плодове и зеленчици и да си вършим разходки.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР