Стопкадър бТВРазследващият журналист Христо Грозев коментира отношенията между Владимир Путин

...
Стопкадър бТВРазследващият журналист Христо Грозев коментира отношенията между Владимир Путин
Коментари Харесай

Христо Грозев обясни защо Путин не може да арестува Пригожин

Стопкадър бТВ

Разследващият публицист Христо Грозев разяснява връзките сред Владимир Путин и Евгени Пригожин.

Той изясни коя е повода Путин да не може да арестува Пригожин, както даде обещание на народа.

„ Въпросът къде се намира в този момент Пригожин, е за милиони рубли. В съветските медии, в това число държавните, има серия от изявления, които от една страна нападат самия Пригожин за неговото държание по време на неуспелия опит за прелом, както беше дипломиран от ФСБ, а въпреки това изкарват на повърхността големи суми, милиарди рубли, които е получил той и неговата организация Конкорд от държавни структури през годините, в това число в дните след осъществяването на този завършил на бързо прелом “, стартира по бТВ Грозев.

„ Има доста спорна информация за неговото местоположение. Ние го фиксирахме в Беларус след опита за прелом на 26 и 27 юни, той беше там, по-късно се появи видео, което го демонстрира в Санк Петербург на място, където той живее, само че това видео се оказа, че не демонстрира самия Пригожин, а демонстрира негов двойник. Тоест, имаше опит за дезинформация на обществото, че той се е прибрал в Петербург. В последните няколко дни, в това число изявление на Лукашенко, на президента на Беларус, научихме, че Пригожин може би е в Москва. Самият Путин посредством своя прессекретар Песков удостовери, че на 29 юни е имало среща на Путин с Пригожин в Москва, където са обсъждали в продължение на три часа събитията след този прелом. Така че доста е допустимо той наистината да лети сред Беларус и Москва “, добави Грозев.

„ Тук има и други въпроси, в това число къде е фамилията на Пригожин. Ние до момента не можем да открием да вземем за пример неговия наследник. За него имаше слух, че може би е бил задържан или пък похитен от съветските специфични служби за да се повлияе на триумфа на този прелом на 25-и, тъй че доста въпроси има тука и нямам съответни отговори “, сподели още журналистът.

Според Грозев е необичайно, че Путин и Пригожин са разговаряли, откакто е стартирано следствие на ФСБ за дейностите на Пригожин и Вагнер.

Те са квалифицирани като опит за държавен препарат и са повдигнати обвинявания.

Били са иззети големи количества пари в в брой, които са открити във компанията на Пригожин, както и паспорти, които е употребявал.

„ Изведнъж, на фона на тези неща и покачване на обвиняване, се твърди, че Пригожин има среща с президента в продължение на 3 часа. Това демонстрира въпреки всичко доста слабата обстановка, в която Путин се намира сега, тъй като самото обявяване на такава среща с индивида, който се е опитал да го смъкна от власт и който е предизвикал гибелта на доста бойци от двете страни на съветската укрепление, да се среща с него, да не бъде той задържан, да не си понесе следствията, които Путин обществено даде обещание на народа, наричайки Пригожин изменник, който ще понесе цената на своето изменничество, това демонстрира Путин в доста слаба светлина. Това демонстрира, че въпреки всичко Пригожин има доста мощни съдружници, към Путин, които не разрешават Путин да извърша това, което даде обещание пред народа. Така че крайното умозаключение е, че в действителност Путин е в доста по-слаба позиция сега, даже обявявайки за такава среща 10 дни по-късно “, добави Христо Грозев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР